50Woordenfoto: slechte bak

Slechte bak

Sinds de overschakeling op het Nieuwe Scheiden is de stroom foto’s en klachten over niet geleegde bakken, stinkende bakken, kapotte containers, niet-werkende pasjes, haperde apps en overgeslagen straten fors toegenomen.

Met enige huiver plaatsen we deze foto. Liever niet meteen ons mailen met uw klachten, eerst even chatten met HVC.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Deze foto maakten we op het Zaaneiland in Zaandam.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

50woordenfoto
Deel dit artikel:

9 reacties

 • Gerard Kraaier

  Helaas bij de Morgensterstraat een enorme troep. Grofvuil zwerft rond de containers. Ze komen zelfs met auto’s er na toerijden om hun vuil te dumpen. Ik vraag me alleen af hoe flat bewoners van de wibautstraat hun vuil scheiden. Miz gaat alles in de restafvalbak, omdat zij geen kliko’s hebben. Bellen met HVC heeft geen zin.
  Gemeente is zelfs zo wijs geweest een ondergrondse bak bij de sloot neer te zetten(lijsterbesstraat/Morgensterstraat) waardoor het vuil, wat naast de containers wordt geplaatst, de sloot in waait.
  Slecht systeem.

  • Petra Lodewijk

   Hetzelfde probleem hier in de Kleurenbuurt. Meeste troep ligt bij de milieustraat (naast parkeerterrein AH) Heb heel vaak via de website van Zaanstad gemeld, want veel rotzooi waaide de wijk in. Uiteindelijk werd ik gebeld door Reiniging van Zaanstad zelf, vertelde dat ( overal) het gedumpte vuil een groot probleem is. De milieustraat is een doorn in het oog en wist er geen raad (meer) mee. Heb het al een keer eerder geopperd om borden te plaatsen met cameratoezicht, hoeft niet eens camera’s te plaatsen, alleen de borden. Mensen gaan dan toch rondkijken waar de camera’s hangen en als ze het niet kunnen vinden gaan ze wel weer weg met hun troep. Echter wordt het probleem dan wel weer verplaatst, daar was de mijnheer van de Reiniging wel mee eens. Hij beloofde wel meer te gaan vegen ( met mensen en veeg wagens) en mocht hem altijd bellen als ik wat zou constateren. Hij gaf ook toe dat hvc te weinig komt om de containers te legen, maar dat verhaal wordt vervolgd.

  • Jaap Groothoofd

   Ik woon in een flatje in Assendelft en heb onlangs een brief gehad van gemeente Zaanstad dat ik mijn afval niet meer hoef te scheiden omdat de container op de Zaandammerweg weggehaald wordt door klachten van omwonenden en de eerst volgende is minstens 20 minuten verder lopen dus vanaf nu kan dan alles in de ondergrondse container worden gedaan en als je een echte fanatiekeling bent kon je een kliko voor papier bestellen bij de hvc

 • Melvin van der Velde

  Heel veel andere plaatsen zijn hiermee gestopt. Alleen Zaanstad gaat het nu toch proberen.

  • Nico Kuilman

   Als buitenwijk van amsterdam zou men in stadsdeel zaandam toch moeten weten dat dit niet werkt, container op slot voor slechts een geselekteerd gezelschap? Resultaat een enorme berg vuilnis er naast van mensen doie geen pasje hebben en als je afval wilt scheiden is de flessen en papier bak mijlen ver weg. Gewoon alles in die bak en voor iedereen of de flessen bak er naast.

 • André van Beveren

  Het is een kwestie van fatsoen, ook als de bak vol is. Dan bel je een en HVC komt echt wel. Ze hebben een contract met de gemeente en dat willen ze niet kwijt

  • R. Kreuger

   De HVC komt dus echt niet. Bellen heeft ook geen zin. Afwijken van hun schema? Zaanstad heeft geen contract met hvc. HVC heeft een contract met Zaanstad.

 • Gerit van Gessel

  Niet te veel scheiden A.U.B. dan gaan namelijk de kosten omhoog wegens te weinig overig vuil wat opgehaald moet worden. Hierdoor gaan de transportkosten en dus de gemeentebelastingen omhoog.

  Daarnaast maakt het voor HVC niets uit qua contract zolang de gemeente Zaanstad hier zelf aandeelhouder van is……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *