Zondagavond – 19 november – reed handhaving hun surveillanceronde in en rond Westzaan. Rond 20.00 uur kwamen ze langs het voormalige restaurant Wereldkeuken Westzaan aan de Kleine Steng. Bij het horecapand hoorden ze geluiden en zagen ze ongewone dingen. Hierop hebben zij direct de politie gewaarschuwd.

De handhavers zagen in het pand bakken met koper staan en beweging in het pand. Samen met de politie werd het pand omsingeld in afwachting van de hondengeleiders. Tijdens het dichtzetten kwam er een melding over een jongeman die op station Zaandam met een geweer zou lopen. Dit zorgde ervoor dat meerdere politie-eenheden weg moesten bij de inbraak. Volgens de politie bleef er mede dankzij de aanwezigheid van handhaving een aardige omsingeling over.

De hondengeleiders zijn met politiehonden DHBarry en DHMatz in het pand naar binnen gegaan. Daar werd de verdachte, een 54-jarige man uit Haarlem, gevonden. Hij zat verscholen in iets dat een ventilatierooster had moeten voorstellen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Het pand staat sinds februari 2023 leeg. Op een briefje in de ramen hing ‘Wereldkeuken Westzaan is per vandaag (23 februari 2023) tijdelijk gesloten i.v.m. persoonlijke redenen’. In de ramen valt nu te lezen dat het pand te huur staat.

Bijdrage door Michel Schermer. Info via Facebook Politie, foto: De Orkaan.