598 Zaanse miljonairs…

In Oostzaan wonen ‘maar’ 73 miljonairs, maar dat gaat wel om 1,8 procent van de huishoudens. In Zaanstad zijn het er meer (414) maar daar heeft slechts 0,6 procent van de huishoudens een miljoen aan vermogen (exclusief eigen huis).

In Wormerland gaat het om 111 miljoenen-huishoudens (1,6 procent van de huishoudens).

Dat blijkt uit gegevens van het CBS dat over het jaar 2017 (gegevens over 2018 zijn nog niet bekend) de data over miljonairs publiceerde.

Het aantal Zaanse miljonairs steeg de afgelopen drie jaar licht, van 575 in 2015, via 591 in 2016 naar 598 nu. (De aantallen zijn overigens een benadering, het CBS heeft het percentage gepubliceerd, op basis van het totaal aantal huishouden per gemeente is dat teruggerekend naar aantallen.)

Het gemiddelde inkomen (huishoudens) in de drie Zaanse gemeenten steeg in de laatste drie jaar. In Zaanstad van € 37.600 naar € 39.700, in Wormerland van € 42.300 naar € 45.700 en in Oostzaan van € 45.600 naar € 48.300.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Bruce Latham

  Waarom eigenlijk alleen zonder woning meegeteld? Vooral als de steeds groter wordende verschillen tussen rijk en arm in kaart moeten worden gebracht bijvoorbeeld, is huisbezit tegenover huren belangrijk. Dan moet een benadering van openstaande hypotheek wellicht wel mee worden genomen, maar zou wel interessanter zijn.

 • nico mandemaker

  De opstelling op de foto is in scene gezet.
  De foto is genomen bij ons voor de deur en daar ligt toevallig een jacht bij een privé steiger.
  Er staat altijd een bus van de meubelmaker op de parkeerplaats en nu opeens zijn er dure auto’s neergezet en het jacht is naar de verkoophaven verplaatst, terwijl het niet te koop ligt. De rijkdom kwam zo beter uit? Wiens rijkdom?

  • De Orkaan

   De foto is niet in scene gezet. Hoe zouden we dat moeten doen? Onze eigen Rolls Royce ernaast zetten? Helaas… De foto is vorig jaar (8 juli, 15:27) gewoon genomen toen we langs de Havenstraat fietsten.

   • nico mandemaker

    Woont daar een miljonair dan?
    Hoe weten jullie dat de auto’s en boot van een miljonair in Zaanstad zouden zijn?
    Misschien zijn de auto’s wel van een miljonair uit een andere stad en lag de boot toen te koop in de verkoophaven.
    Deze foto zegt mijns inziens niets over het miljonair zijn van een inwoner van Zaanstad.

    • De Orkaan

     We hebben geen idee wie daar woont, en we weten ook niet van die die RR’s en het jacht zijn, misschien zijn die inderdaad wel van een alleenstaande bijstandsmoeder uit Wassenaar of een kansloze werkeloze uit Blaricum…

 • Bep Hogendorp

  Dat gemiddelde inkomen is per huishouden en niet per inwoner lijkt me.

 • Siem Meijn

  De meeste wonen dus op het Pad Merel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *