Zaterdagavond – 13 april – omstreeks 19.30 uur heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Schoenerstraat in de wijk Peldersveld in Zaandam.

Het slachtoffer was alleen in haar woning aanwezig toen een man de woning binnendrong. Hij bedreigde de vrouw met een mes en dwong haar om haar sieraden af te geven. De man is weggevlucht in onbekende richting. De politie heeft een signalement van de verdachte gedeeld in een burgernetbericht. Het zou gaan om een licht getinte man met een slank postuur en een snor. Hij droeg een zwarte broek, zwarte jas, een pet en een sjaal voor de mond.

Er is direct een onderzoek gestart in de omgeving, waarbij een speurhond in de buurt heeft gezocht. De woordvoerder van de politie laat weten dat er op dit moment nog geen aanhouding is verricht. De bewoonster is met de politie mee naar het politiebureau om aangifte te doen.

Heb je iets gezien rond de Schoenerstraat? Of heb je camerabeelden? Dan kun je dit delen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Onder een slideshow met zes foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Een week geleden, op dinsdag 2 april, werd in dezelfde wijk een Roemeense man slachtoffer van een gewapende overval.

Bijdrage door Michel Schermer