Wie een uurtje over heeft kan op deze Orkaan-’roltrap-tag’ klikken.

De lange reeks vragen en klachten is deze week weer wat langer geworden. POV-raadslid Jaap Keijser stelde vragen aan B&W van Zaanstad over de roltrappen (en de defecte lift) aan de achterkant van het station Zaandam.*

Het begint volgens Keijser ”meer regelmaat dan uitzondering te worden dat de roltrappen gelijk met de lift op het station van Zaandam het niet doen.”

Het gebeurde volgens hem eind juli en deze week opnieuw: “een drama voor ouderen en iedereen met een fysieke beperking.”

De POV wil weten waarom de storingen zich bij herhaling voordoen en waarom er geen blijvende oplossing mogelijk is.

Eerder werd volgens Keijser aangegeven dat vandalisme een oorzaak was: zijn er camerabeelden? Zijn er aanhoudingen verricht?

“Hoe is het mogelijk dat na jaren van storingen en uitval, tal van klachten en schriftelijke vragen over dit probleem, hier nog steeds geen afdoende oplossing voor is gevonden.”

* wij dachten aanvankelijk dat het om de roltrap tussen Stadhuisplein en de Hermitage in Zaandam ging. Die is nl. ook om de haverklap kapot (zie foto) en daarover stelde de POV ook vragen. Maar nu zijn ze aan de andere kant dus aan de beurt. De discussie hieronder gaat deel ook over de trappen aan de kant van het centrum. Die verwarring komt dus voor onze rekening.

Storing begin juli 2022