Aanbesteding Cultuurcluster in oktober

Het cultuurcluster bij het NS-station zal in oktober officieel worden aanbesteed. De gemeente heeft gister een vooraankondiging van de aanbesteding gepubliceerd.

Zo’n vroegtijdige aankondiging is volgens de gemeente nodig zodat ontwikkelaars “hiervoor de benodigde rekencapaciteit kunnen vrijmaken.”

In december werd bekend dat er bij de eerste aanbesteding geen bedrijven bereid waren om het Cultuurcluster voor de prijs te bouwen die de gemeente ervoor over had (€ 26 à € 30 miljoen) – de ‘aantrekkende bouw‘ kreeg de schuld. In januari van dit jaar werd er € 7,7 miljoen extra uitgetrokken voor het prestigieuze bouwwerk. Een raadsmeerderheid schaarde zich achter dit plan.

De gemeente wil het hele Cultuurcluster in één keer aanbesteden. Het gebouw bevat film- en theaterzalen, poppodium, bibliotheek, fietsenstalling, horeca, leslokalen, radiostudio en kantoorruimte.

De ontwikkelaar/bouwer kan ook aangeven of ze de beheer- en onderhoudsdienstverlening voor 5 en/of 10 jaar op zich willen nemen (tegen een passende vergoeding uiteraard).

De bouwlocatie is volgens de gemeente “gereed en beschikbaar en kan op eigen initiatief worden bezocht (zie onder).” In december 2019 moet het gebouw worden opgeleverd. In 2020 moet het Cultuurcluster open gaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *