De gemeente Zaanstad heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte tegen de eigenaar van coffeeshop Moonlight in de Czarinastraat.

De eigenaar wilde zijn coffeeshop verhuizen en onder een andere naam, Green Heaven, in het voormalige café Fellini vestigen dat tegenover Moonlight zit.

De gemeente Zaanstad sloot op vrijdag 1 april coffeeshop Green Heaven omdat er geen vergunning was aangevraagd of afgegeven. De eigenaar toonde wel een vergunning maar die bleek vals. De politie heeft destijds het valse document in beslag genomen.

De eigenaar ging er vanuit dat de vergunning in orde was en vocht de beslissing aan. De Haarlemse bestuursrechter besloot echter dat de sluiting terecht was en het document vervalst.

Green Heaven

De eigenaar staat dus wellicht binnenkort opnieuw voor de rechter, maar dan als verdachte.

Een veroordeling kan als gevolg hebben dat de gemeente de coffeeshop helemaal sluit. In de voorwaarden van het Coffeeshopbeleid in Zaanstad staat “De exploitant mag niet in enig opzicht van slecht levensgedrag zijn.” Een veroordeling wegens valsheid in geschrifte zou dat best tot gevolg kunnen hebben.