Aanrijding en ruzie op Ned Benedictweg (N514), Wormerveer

Zaterdagmorgen – 29 april – omstreeks 12.00 uur kwam er een melding van een aanrijding met letsel binnen bij de hulpdiensten. Er zou daarbij sprake zijn van een vechtpartij tussen zo’n 10 personen. De politie kwam daarom in groten getale naar de Ned Benedictweg in Wormerveer.

Een Volkswagen kwam vanaf de N246 en wilde rechts afslaan naar de N514. De bestuurder van de Volkswagen reed snel de bocht in en ging over de doorgetrokken streep. Daarbij reed hij vol op een BWM die op dat moment op de N514 in tegenovergestelde richting reed. De bestuurder van de BMW was zo geschrokken dat hij de bestuurder van de Volkswagen aanvloog. Omstanders hebben de mannen uit elkaar gehaald.

De bestuurder van de Volkswagen is in de ambulance nagekeken en mocht even later weer uitstappen. Omdat de klachten aanhielden is hij toch voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de BMW mocht zijn weg weer vervolgen. Beide auto’s zijn door bergingsbedrijf Hoogwout opgehaald. Tijdens de afhandeling was de Ned. Benedictweg tijdelijk in de richting Wormer afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Michel Schermer

Eerder deze maand bleek uit onderzoek dat de N514 behoort tot de top-10 van onveiligste N-wegen. Op basis van ‘ongevalsdichtheid’ en ‘ongevalsrisico’ is het zelfs de onveiligste N-weg. Hier lees je meer: N514 Wormerveer-Wormer onveiligste N-weg op basis van ongevalsdichtheid.

De N246 is de Provincialeweg tussen Wormerveer en Westknollendam, de N514 is de Ned Benedictweg richting Wormer.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • H v.d. Berg

    Wat een onnodige schade en onnodige frustratie weer allemaal. Hoe hard moet de donkere auto dan wel niet de bocht hebben genomen. Ik begrijp de BMW bestuurder wel, dat hij de veroorzaker aanvloog. Roekeloos en onverantwoord rijgedrag? Als dat zo is, dan hoop ik dat de verzekering van de veroorzaker, alle schade verhaalt bij de bestuurder van de donkere auto…

  • Gerrit Vinke

    Het laat wel weer zien dat de weg niet gevaarlijk is, maar het rijgedrag uiteindelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *