‘Aanzienlijke blikschade’ Hempont na aanvaring

Gisteravond werd de Hempont net na 19.30 uur geramd door binnenvaartschip Daya uit het Belgische Lummen. De pont was bijna aangemeerd toen het gebeurde. Er zijn geen gewonden, maar het was ‘een enorme klap’.

De exacte oorzaak van de aanvaring wordt onderzocht.

De pont is uit de vaart gehaald om de schade te herstellen. Er is een vervangende pont ingezet, dus de reizigers zouden er niet veel van moeten merken. De woordvoerder laat weten dat het gaat om ‘aanzienlijke blikschade’.

Hoe lang het herstellen en het onderzoek gaan duren is niet bekend.

Hieronder een slideshow (6 foto’s, klik op pijltjes) van de pont en de Belgische boot.

Door Merel Kan / Piet Bakker. Foto’s: Bart Soepenberg, Sander Bink en Piet Bakker (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ik weet niet wanneer de pont precies vervangen is maar vanmorgen en vanmiddag was de beschadigde pont nog gewoon in gebruik. Ik heb ook de schade gezien en één kant van de pont, het fietsers gedeelte, kon niet meer gebruikt worden omdat de klep niet meer gebruikt kon worden. Gezien deze schade en vooral de locatie van de schade vraag ik me af waar dit binnenvaart schip heeft gevaren? Als de pont bijna aangemeerd was aan de Zaandamse kant dan heeft het binnenvaartschip vlak langs de Hemkade gevaren om deze schade op die plek te kunnen veroorzaken en het lijkt mij heel uitzonderlijk als een binnenvaartschip richting Amsterdam vaart op die plek…

    Ik vraag me nu af hoe deze aanvaring precies heeft kunnen gebeuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *