Woensdagavond – 25 januari – is een agent bij een aanhouding van een 13-jarige jongen in Assendelft gewond geraakt. De jongen verzette zich zo heftig dat de agent naar het ziekenhuis moest. De agent is voorlopig niet meer in zijn functie inzetbaar laat de politie weten.

Agenten gingen woensdagavond naar het Kaaikhof in Assendelft na een melding van overlast van een grote groep jongeren. Een deel van de groep reageerde niet op aanwijzingen van politie en handhaving om de plek te verlaten. Hierop is een handgemeen ontstaan waarbij een 13-jarige jongen uit Assendelft is aangehouden.

Overlast in en rondom het Kaaikhof is al langere tijd een bekend probleem. Bewoners hebben al vaker aangegeven zicht hier regelmatig onveilig te voelen. De gemeente en politie werken samen om de problematiek in dit gebied tegen te gaan. In en rondom het Kaaikhof wordt meer gehandhaafd en gesurveilleerd en gaat er veel aandacht naar preventie. Daarnaast kunnen overlastplegers een verblijfsontzegging krijgen. Hiermee wordt de toegang tot een bepaald gebied ontzegd.

Afgelopen december schreven we over het terugdringen van de overlast op deze ‘hotspot’ rondom de feestdagen.

Lees hier het artikel: Extra ‘feestdagen’-handhaving, cameratoezicht en meer licht op hangplekken – De Orkaan