ALDI naar terrein Van der Gragt in Assendelft

Supermarktconcern Aldi wil naar het terrein aan de Dorpsstraat 707 in Assendelft waar nu bouwbedrijf Van der Gragt zit.

Een ontwerp voor de nieuwe vestiging is ingediend bij de gemeente door Van der Gragt Beheer zelf.

Het bedrijf wil het terrein herontwikkelen en in overleg met de gemeente dit plan verder uitwerken. Ze hebben het college gevraagd om een (principe) standpunt.

De eerste vraag is of het past binnen de detailhandelsvisie. Volgens de gemeente is dat geen probleem. In de detailhandelsvisie staat dat vestiging van nieuwe supermarkten buiten de kerngebieden niet toegestaan tenzij het om verplaatsing gaat. En de nieuwe Aldi is de vervanging de supermarkten in Zaandam (Beethovenstraat) en Koog a/d Zaan (Zuideinde).

Volgens B&W van Zaanstad is de verhuizing “een relocatie van Zuideinde 146 naar de Dorpsstraat in 707” en “de verplaatsing van de Aldi-vestiging aan het Zuideinde in Koog a/d Zaan naar de Dorpsstraat in Assendelft is in lijn met de door de gemeente vastgestelde detailhandelsvisie.”

Aldi zelf zegt iets anders:

Voor de dagelijkse boodschappen kunnen inwoners van Zaandam en omstreken vanaf 15 juli naar de gloednieuwe ALDI aan de Dr. H.G. Scholtenstraat. (…) Deze nieuwe winkel vervangt het filiaal in Koog a/d Zaan dat de deuren per 15 juli sluit.

In de ramen van de Koogse vestiging staat dat ook: “we gaan verhuizen naar de Scholenstraat”. Die vestiging ging ook dicht op het moment dat de Scholtenstraat open ging.

Een woordvoerder van Aldi zegt in het Dagblad Zaanstreek dat dat allemaal niks betekent. De verhuizing naar Assendelft is “beleidsmatig”.

Aldi verhuist de vestiging dus twee keer. Eén keer ‘echt’ naar de Scholtenstraat. En één keer ‘beleidsmatig’ naar Assendelft.

Bij de verhuizing ontstaat een nieuw probleem. In de detailhandelsvisie komt de Scholtenstraat namelijk helemaal niet voor als vestigingsplek voor supermarkten. Is die vestiging wel in lijn met de detailhandelsvisie?

De woordvoerder van de gemeente laat weten niet voor 15 augustus hier een antwoord op te kunnen geven.

De foto linksboven is van Oog op Assendelft

Deel dit artikel:

6 reacties op ALDI naar terrein Van der Gragt in Assendelft

 1. Boon schreef:

  Gezien de potentie van het gebied ook te verwachten dat een nieuwe winkel in de hogere nummers van de Dorpsstraat zou komen. Niet gelijk aan deze locatie gedacht maar meer nog naar het spoor.

 2. lh de zeeuw schreef:

  komt recht voor mijn deur ben benieuwd hoe dat zal woerden is nu al een probleem met parkeren en dan de overlast ik wacht het wel af

 3. LHdeZeeuw schreef:

  komt el koud op mijn dak zit recht voor mijn deur

 4. janneke schreef:

  De Aldi op de Burght (jaren geleden al gesloten en wellicht dus al wat in de vergetelheid geraakt?) in Zaandam is verhuist naar Kogerveld. Die van Koog gaat verhuizen naar Assendelft.
  Bordje en statements maken het er niet duidelijker op allemaal

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *