Alle 39 ‘woningen’ aan Veerdijk 58 Wormer worden hotelappartementenšŸŽ™

De gemeente Wormerland kan niks veranderen aan de omzetting van 39 appartementen naar hotelkamers aan de Veerdijk 58 in Wormer. Het pand is nieuw gebouwd en de vergunning is verleend voordat de appartementen zijn betrokken.

De ontwikkelaar kreeg in 2017 en 2018 een vergunning voor ‘woonappartementen’. Alle 39 woningen worden hotelappartementen: “geschikt om langer te verblijven dan in een standaard hotelkamer omdat ze zijn voorzien van alle faciliteiten zoals deze ook in de woningen aanwezig waren.” aldus wethouder Rolf van Wanrooij (VVD).

Liever luisteren?

Van Wanrooij antwoordt op vragen van VVD-raadsleden Fred Sanders en Yvonne de Boer dat de gemeente er niets aan kan doen omdat een hotel is toegestaan volgens het bestemmingsplan: “vanuit de huisvestingsverordening is er voor dit plan geen onttrekkingsvergunning nodig om woningen aan de bestemming wonen te onttrekken.”

De aanvraag voor het omzetten van de vergunning werd op 1 maart gepubliceerd, Sanders en De Boer stelden op 6 maart de vragen. Op 2 mei werd de vergunning verleend. Wethouder Van Wanrooij deed er tot 23 mei over om de vragen te beantwoorden. Wormerland schrijft zelf voor dat vragen ‘binnen 30 dagen’ worden beantwoord.

Foto’s: Michel Schermer
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Didier Hennequin

  Best een groot hotel voor een dorp als Wormer. Op grond van de beschrijving (geschikt om langer te verblijven) vermoed ik dat de bedrijfsvoering er anders uit zal gaan zien. Een asielzoekerscentrum wellicht? Of huisvesting voor Oost-Europese gastarbeiders? Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen tegenstander van beide groepen, maar ik heb wel een hekel aan misleiding. Speel alsjeblieft open kaart.

 • Aaf Aafjes

  Mooie truc, vast fiscaal ook om hele hoge huurprijzen te kunnen vragen zonder allerlei extra vergunningen en toch de mensen te laten wonen voor korte termijn voordat zij rechten krijgen als huurder. Verkoop met stijgende rente, parkeren, etc etc ligt vast nu moeilijk of dit plan was al lang bedacht om het zoals het nu uitgevoerd mag worden door Gemeente Wormerland en beklonken. In mijn idee stinkt dit. Niet naar cacao maar naar achterkamertjes politiek.

 • Francine Hartog

  Te absurd voor woorden! In een tijd waarin jongeren noodgedwongen thuis moeten blijven wonen, geen huis kunnen kopen, weet de ontwikkelaar waar de mazen van de wet zitten en weet het voor elkaar te krijgen, dat de appartementen als hotel appartementen verhuurd mogen worden.
  Wat levert dit de gemeente en of ambtenaren aan extra geld en/of macht bij een nieuwe baan op? Welke lobbyisten zijn er actief in en rondom de gemeente?

 • DrĆ© Prijs

  Bijzonder dat de wethouder zoveel tijd nodig heeft voor beantwoording van raadsvragen. Terwijl kennelijk de omzetting van woonbestemming naar hotelbestemming zo eenvoudig lijkt, binnen de regels van het bestemmingsplan zelfs. Zoiets kan je in amper een middag constateren. Er hangt dan toch een bedenkelijke geur rond het beantwoorden van de vragen. Of ontbeert het Wormerland aan voldoende bestuurskracht om afgesproken procedures te volgen? Als dat de makke is wordt het misschien eens tijd om een samenvoeging met Zaanstad te overwegen.

 • Ach ja de vergunningsaanvraag is voor een woongebouw geweest. Daar voldoet het gebouw aan. Er bestaan verder geen regels die onderscheid maakt in woonappartementen of hotelappartementen, beide is wonen. Mogelijk dat de opdrachtgever iets gemoppeld heeft over huren, maar komt daar op terug. Alleen wat duidelijk mag zijn, huur levert circa ā‚¬ 1500 per maand op en een hotel circa ā‚¬ 1500 per week. Het gaat hier alleen om het rendement.

 • Lidia de Bruin

  Enā€¦. Gemeente vangt de toeristenbelasting, toch? Is dat even hoog als Zaanstad? 7 euro per dag per persoon? Mooi extra potje voor de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *