Gerkens-kantoor Wormer gesloopt, PvdA stelt vragen

Het oude Gerkens-kantoor aan de Veerdijk, bij het einde van de Verlengde Zandweg in Wormer wordt op dit moment gesloopt.

Kees-Jan Kindt en Monique Klootwijk van de PvdA in Wormerland stelt vragen aan B&W over die werkzaamheden: is er wel een vergunning, En is het eigenlijk wel okay dat de slopers ook verkeersborden en bewegwijzering weghalen?

Zo is onder meer het fietsknooppunteninformatiebord weggehaald, maar de borden zijn volgens de vragenstellers “van groot belang voor passanten en verkeer.”

Ook willen Klootwijk en Kindt weten of Cargill (het moederbedrijf van Gerkens) de gemeente heeft geïnformeerd over de sloopwerkzaamheden. Ook zijn ze benieuwd naar de veiligheidsmaatregelen “om te voorkomen dat onbevoegden na werktijden het pand betreden” en naar de communicatie met de omwonenden.

Voor fietsers is Wormer sowieso een zoekplaatje, ook het fietsknooppunten-bord bij het Batavia naast de Zaanbrug is verdwenen.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Jos Blokker

    Wat ook belangrijk is, wat is het doel van de sloop? Lekker weer uitbreiden? Dat mag je toch hopen van niet. Er gebeurt wel vaker iets onder de radar daar!

  • Simon Mol

    Is Amerikaans bedrijf dat gebeurt wel vaker wat mee! onder de Maassen

  • Als raadsleden zoals Kindt en Klootwijk het niet weten, zal deze informatie niet snel openbaar worden. Cargill heeft ook al enkele huizen voor ver onder de marktprijs overgenomen van de gemeente.
    Vraag me af hoe belangrijk dan zo’n bedrijf is voor Wormerland. Welke financiële voordelen zijn er dat al dat ongemak acceptabel is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *