‘Andere’ eiken voor Koog, Zaanstad stuurt bomen terug

Wij hebben dat ook wel eens, we kopen wat online en dan bevalt het toch niet: een verkeerde kleur, het past niet of ziet er in het echt toch anders uit. En dan sturen we het terug…

Gerard Slegers, bomen-wethouder van Zaanstad, had ook zo’n momentje. Hij kocht 24 Turkse eiken voor de middenberm van de Provincialeweg in Koog aan de Zaan. Maar toen hij ze had uitgepakt, was het toch niet wat hij ervan verwacht had (en ze waren aan de kleine kant). Terug in de doos en andere besteld.

Volgens de woordvoerder van Slegers worden de nieuwe exemplaren waarschijnlijk deze week al geleverd. De plekken zijn al klaar, maar nu alleen voorzien van een paar zielige sprietjes en een steunpaal voor de ‘echte’ eik, geen Turkse deze keer maar een andere soort.

Zaanstad had € 100.000 voor ‘reserve herplant bomen’ waarmee 24 Turkse eiken werden gekocht. De bomen komen in de middenberm van de Provincialeweg tussen Narcisstraat en Verzetstraat in Koog aan de Zaan. Lees het hier: 24 eiken langs Provincialeweg Koog a/d Zaan.

Na de aanplant in Koog a/d Zaan is nog € 55.000 over dat wordt gebruikt voor het planten van bomen in het najaar van 2021, onder andere bij de locatie van de voormalige school de Octant in park Saendelft Oost.

Onder: de bomen zoals ze vorige week klaarlagen, boven (en helemaal onder): de sprietjes en steunpaal afgelopen weekend.

Deel dit artikel:

5 reacties op ‘Andere’ eiken voor Koog, Zaanstad stuurt bomen terug

 1. Peter Schaap schreef:

  “De eik wordt duur betaald”.

 2. p.hoogkamer schreef:

  Hallo wethouder Slegers. Bestel gelijk voor de Dr. Jan Mulderstraat Zaandijk. hemelsbreed 500 meter noordwaarts…wachten nog steeds op 24 bomen…ojaah neem gelijk weer meidoorns mee voor een heg…
  kan in 1x meegenomen worden in het bestelmandje
  dank u wel!!

 3. Mischa Bosveld schreef:

  Wat vindt de eikenprocessierups hiervan?

 4. Rob Dekker schreef:

  Europese aanbesteding misschien voordeliger. Wat een geld zeg. Stel de bomen zijn €1000 euro per stuk dan kost plaatsen €75000,- pffffff..

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.