Andere plek vluchtelingenboten Havenstraat?

De precieze locatie aan de Havenstraat in Zaandam van de twee riviercruiseschepen waar vanaf 1 mei vluchtelingen uit Oekraïne zullen worden opgevangen, lijkt nog niet vast te liggen.

De Havendienst van Zaanstad, de Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) en de Algemeene Schippersvereeniging (ASV) hebben een nieuw plan aan B&W van Zaanstad voorgelegd. De gemeente zelf heeft ook al een alternatief laten zien.

Tijdens de bijeenkomst met bewoners op vrijdag 22 april werd in de presentatie al een plan getoond waarbij de schepen niet achter elkaar aan twee verschillende steigers zouden liggen maar naast elkaar aan één steiger (boven). Dan zou de binnenvaart nog één extra steiger hebben om aan te leggen.

De ASV schreef eerder aan burgemeester Jan Hamming dat de binnenvaart ernstig beperkt werd als twee ligplaatsen aan de Havenstraat voor cruiseschepen voor vluchtelingen uit Oekraïne bestemd zouden worden, die ligplaatsen zijn ‘keihard’ nodig aldus de ASV.

Twee schepen naast elkaar zou op bezwaren van de brandweer stuitten, maar in de presentatie lijkt dat te zijn opgelost door een extra loopsteiger.

Die ‘dubbele’ ligplaats zou bij de Rangoonstraat (speeltuintje) komen.

Bronnen: Schuttevaer, tweet DZ (nieuwe plan), eerdere berichten op De Orkaan.

De ligplaats die zou blijven

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *