Antwoord Zaans Hoogtepunt 2 *Tromgeroffel*

Vanmorgen plaatsten wij een spannend filmpje van een Zaans hoogtepunt met de vraag waar het was. Het eerste goede antwoord kwam bijna op het moment van plaatsen al binnen van Petra Lodewijk:

‘Makkie, Conrad toren:-)’

Vervolgens sloten een hoop mensen, ook via Twitter en Facebook, zich bij haar aan. Maar… dat antwoord was niet (helemaal) goed. De toren waarop we stonden is de…

Het was Ben Jansen die met het juiste antwoord op de proppen kwam:

‘Het totale bouwproject heet Conrad, de toren heeft de naam Lotus.’

Hier vind je de Lotustoren. Volgende week proberen we het weer een stapje makkelijker te maken. 

PS. Jan Nijkamp mailde ons de prachtige avond-foto boven, en Bert Versteeg wist het volgende feitje zelfs toe te voegen:

Het water is uiteraard de Voorzaan met het clubhuis van de roeivereniging met daarachter de woningen van de Havenbuurt, uiterst links is de Den Uylweg zichtbaar met daarachter Hornbach en nog iets verder het Noordzeekanaal.


Misschien leuk om te weten waar de naam vandaan komt:
De Conradstraat gaf vroeger toegang tot de scheepsbouwwerf “Conrad” die daar van 1913-1930 was gevestigd en waar grote vrachtschepen e.d. werden gebouwd. Deze werf was genoemd naar de grote Nederlandse waterstaat-ingenieur Frederik Willem Conrad (1800-1870) die bekendheid kreeg onder andere door zijn inventieven bij de aanleg van de spoorweg Amsterdam-Haarlem en vele waterstaatkundige problemen. Hij maakte ook vooral naam door zijn bemoeiingen voor de doorgraving van de landengte van Suez.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *