V.V. Assendelft is er zondagmiddag niet in geslaagd zich direct veilig te spelen. In een uitduel met LSVV had een overwinning daarvoor volstaan maar die kwam er niet. In Zuid-Scharwoude kwamen de mannen van Guillaume Groot een vroege 1-0 nog wel te boven maar gingen ze er uiteindelijk met 4-2 af. Hierdoor is Assendelft veroordeeld tot de nacompetitie en LSVV direct veilig.

Het spektakel zat hem zondag in de eerste helft, die bijzonder vermakelijk was. Nadat er vooraf van meerdere spelers afscheid was genomen schoot LSVV uit de startblokken. Al na vijf minuten was het Bas Kansen, een van de afscheidnemende spelers, die na een prachtige voorzet vanaf rechts binnenkopte.

Heel even leek het erop dat Assendelft hierna overlopen zou worden maar dat gebeurde uiteindelijk alles behalve. Binnen twintig minuten was de achterstand weggepoetst. Na een keurige intikker van Jimmy Glas was het na een kwartier 1-1. Vijf minuten daarna werd het na een bizarre carambole zelfs 1-2, door een eigen goal van een speler van de thuisploeg.

Maar Assendelft zette niet door. Overlopen werden ze, nadat ze zelf op voorsprong waren gekomen, alsnog. Na een minuut of 25 viel de 2-2 vanuit een corner. Wederom een kopbal, nu van Alec Gesp. Corners bleven er volgen, telkens waren ze gevaarlijk. Vrij snel na de tweede, volgde uit een hoekschop ook de derde thuisgoal. Niels van der Woude kon de bal niet wegkrijgen bij de eerste paal en kreeg ook een eigen goal op zijn naam.

Nog voor rust volgde de vierde treffer voor de thuisploeg. Vrouwelijke arbiter Marisca Overtoom wees in minuut 44 naar de stip vanwege een handsbal. Assendelft-goalie Lars Stellink kreeg vervolgens nog wel een handje tegen de penalty van Collin Vennink maar kon een goal, net als Van der Woude eerder, net niet voorkomen.

Het pleit bleek daarmee wel beslecht. Na die zo vermakelijke eerste, was de tweede helft eigenlijk maar saai. LSVV hoefde niet meer, Assendelft kon niet meer. Een echt slotoffensief kwam dan ook niet van de grond. Daarom stijgt LSVV naar het plekje dat Assendelft zou graag had willen behouden en volgt er voor laatstgenoemde nacompetitie om lijfsbehoud in de tweede klasse.

Alle voetbaluitslagen van het afgelopen weekend vind je in ons weekendoverzicht.

Door: Hugo Heinen.