De spanning was de snijden langs de velden bij de Zaanse voetbalteams. In de laatste reguliere competitieronde stond er her en der heel wat op het spel. Wie is er veilig en wie moet er nog aan de bak?

In de 3e klasse is het doek gevallen voor RCZ. Vooraf was er nog een kleine kans dat de ploeg van Sven Talsma degradatie kon ontlopen maar dan moesten de Zaandammers thuis in ieder geval winnen. Tegen het sterke Bergen werd echter een 1-5 nederlaag geleden waardoor de Racers na twee seizoenen weer terugkeren naar de 4e klasse.

Sporting Krommenie plaatste zich vorige week al voor de promotiewedstrijden en kon met een eventuele tweede plaats het thuisvoordeel in de nacompetitie veroveren. Ondanks de 5-2 zege op WSV’30 moet Sporting de tweede plaats, op basis van doelsaldo, overlaten aan Limmen.

Hercules Zaandam sloot het roemloze seizoen af met een 1-0 nederlaag bij het gedegradeerde Alcmaria Victrix.

Assendelft en Saenden kenden een spannende slotdag in de strijd om de veilige negende plaats. Assendelft kwam nog wel op een 1-2 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-2 van LSVV. Door deze nederlaag, maakte de 2-1 zege van Saenden op Schagen niet meer het verschil. LSVV belandde op de negende plaats en zowel Saenden als Assendelft moeten zich via de nacompetitie zien te handhaven. Lees hier het verslag van LSVV – Assendelft van collega Hugo Heinen.
Het verslag van Saenden – Schagen united vind je hier en werd geschreven door Rick Nieborg.

KFC en SVA daarentegen gaan juist proberen promotie naar de 1e klasse af te dwingen. Beide teams wonnen ruim en tankten daarmee vertrouwen richting de nacompetitie  

Ook Rood Wit Zaanstad had zich al geplaatst voor de promotiewedstrijden naar de 3e klasse. Ondanks een teleurstellende 0-0 bij laagvlieger ALC behield het toch nog de belangrijke tweede plaats. In de nacompetitie heeft het hierdoor het thuisvoordeel.

Zaandijk wist na zes nederlagen weer een gelijkspel te boeken. Tegen Strandvogels werd het 2-2. De ploeg van Christopher Manuputty moet zich nu richten op de nacompetitie om alsnog degradatie naar de 5e klasse te voorkomen 

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams


zondag 26 mei
LSVV – Assendelft 4-2
Saenden – Schagen 2-1
SVA – Flevo 6-2
KFC – Medemblik 5-2
Sp.Krommenie – WSV’30 5-2
Alc.Victrix – Hercules Zaandam 1-0
RCZ – Bergen 1-5
Zaandijk – Strandvogels 2-2
ALC – Rood Wit Z 0-0

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto RCZ en Hercules eerder dit seizoen door Harry Kho.