Vrijdagavond – 16 december – omstreeks 22.45 uur is een auto te water geraakt bij de Sportlaan in Zaandam. De bestuurder is er gelukkig met alleen de schrik goed vanaf gekomen.

De bestuurder van de Landrover wilde op de Sportlaan met de bocht mee naar links om onder de A7 door te rijden naar de Pascalstraat. Door de gladheid reed de auto rechtdoor en deze dwars door de railing die langs water loopt,

De auto is hierna in het water terecht gekomen en vervolgens nog een stuk naar de overkant gedreven. De bestuurder heeft zelf een zijraam ingeslagen en is op het dak van zijn auto geklommen. Met behulp van de ladder van de brandweer kon hij droog aan de kant komen.

De auto was net vandaag terug uit de spuiterij. Helaas zal de auto door de botsing met de railing en de waterschade flinke schade opgelopen hebben. De auto wordt in de loop van zaterdagochtend geborgen door bergingsbedrijf Van der Eng met behulp van duikers van de brandweer. De duikers zullen banden om de assen aanbrengen, waarna de berger met een evenaar de auto uit het water kan optillen (i.p.v. met een lier door het dak).

Foto’s: Michel Schermer