Vanmorgen vroeg, zo rond 04.00 uur belandde een auto in het water naast de Thorbeckeweg in Zaandam. De bestuurster kwam met de schrik vrij. 

Zij kwam van de richting A8 en reed in de richting van de J.M. den Uylbrug. Vermoedelijk heeft zij eerst een aanrijding gehad met een andere auto. Dit heeft de politie in onderzoek. Hoe dan ook: zij is met de auto door de middenberm geschoten tussen de bomen door. Daarna kwam ze tot stilstand in het water aan de andere kant van de weg. De bestuurster is zelf uit de auto geklommen het dak op. Hier is zij door de hulpdiensten van de auto afgeholpen. Daarna is ze nagekeken in een ambulance. Even later mocht ze met een nat pak weer uitstappen en is opgehaald door een bekende. 

Om het voertuig (wrak) uit het water te krijgen moest er een duiker komen om de auto vast te maken, daarna heeft Hoogwout hem eruit getrokken en geborgen. 

Eén rijbaan is tijdens de hulpverlening en berging tijdelijk deels afgesloten geweest in de richting van de A8. Inmiddels is de baan weer vrij. 

Door: Michel Schermer