Auto vliegt uit de bocht in Koog aan de Zaan

Vrijdagavond – 21 juli – omstreeks 23.15 uur is een Renault Twingo op de afrit van de A8 naar Koog aan de Zaan uit de bocht gevlogen en bovenop een verkeersbord tot stilstand gekomen.

De Renault kwam vanaf de A8 en vermoedelijk heeft de bestuurder de bocht verkeerd ingeschat. Hierbij heeft hij één verkeersbord omver gereden en kwam vervolgens bovenop een tweede verkeerspaal vast te staan. De auto heeft flinke schade opgelopen.

De bestuurder heeft de plaats van ongeval verlaten, maar heeft hierbij nog wel de auto netjes op de handrem gezet en op slot gedaan. De berger van bergingsbedrijf Hoogwout heeft met een kraan de auto van de paal moeten tillen, om deze te kunnen bergen.

De politie is met meerdere eenheden op zoek geweest naar de gevluchte bestuurder. Het is niet bekend of zij de bestuurder hebben aangetroffen.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Hans van den Berg

  Ik vat het kort samen: Na een ietwat uitgelopen vrijmibo, met een rijdend reclameobject te hard gereden en een ongeval veroorzaken. De bestuurder moet dan vlot te achterhalen zijn lijkt mij? En als dat niet te vlot gebeurd, dan zal de alocoholpromillage in zijn bloed wel aanzienlijk gezakt zijn….. ?????

 • Henk Sapiens

  Tsja dit karretje heeft achterwielaandrijving.
  Motorblok zit ook achterin.
  Dan kun je sturen met het gaspedaal als je behendig bent. Anders overstuur en dan raak je ‘m kwijt.
  Deze Twingo wordt niet meer geproduceerd.
  Misschien maar weer eens een campagne van VVN over alcohol in het verkeer opstarten.

 • Bert Versteeg

  Waar staat eigenlijk dat de bestuurder of bestuurster heeft gedronken?
  Ik vind die conclusie in voorgaande reacties wat voorbarig.
  Er zijn ook andere oorzaken te bedenken waarom de bestuurder op de vlucht is geslagen, misschien reed hij in een gestolen auto of moest hij nodig poepen.
  De auto heeft een kenteken dus de eigenaar moet makkelijk op te sporen zijn.

 • Jesse Saen

  Doorgaans rijden hier arbeidsmigranten in van Uitzendorganisatie Den Breejen. Ze verblijven in het oude hotel in Koog a/d Zaan en veelal werkzaam bij Kuehne en Nagel in Westzaan.

 • Jan Schaap

  Het woord ‘bezopen’ kent vele definities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *