Awakenings festival houdt Zaanstreek tot 23:00 wakker

Op Twitter en Facebook beginnen de klachten over het Awakenings festival in Halfweg/Spaarnwoude toe te nemen. Het dreunen der bassen gaat door tot 23:00 volgens het festivalprogramma.

Door de windrichting heeft de Zaanstreek behoorlijk te lijden onder het geluid ondanks dat het kilometers verderop is.

De politie meldt dat men zich met klachten tot de gemeente Haarlemmerliede moet wenden. De gemeente zegt op Twitter dat de organisatie het geluid al heeft verminderd, en dat het vooral de windrichting is die ervoor zorgt dat er op sommige plekken in de Zaanstreek overlast is.

Kaartje:

spaarnwoude

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Menno

  Pff ik hoor het hier ook, maar wat kunnen Zaankanters toch zeuren zeg.

 • Noor

  Niet normaal dat er voor een groepje festival bezoekers zoveel mensen twee dagen en avonden zoooooveel overlast moeten ondervinden! Leuk als straks de gevangenen er zijn, die worden dan lekker agressief van Dat idiote gedreun!

 • lalali

  Wat een gezeur zeg om 2 dagen in het jaar een feestje wat om 11 uur al afgelopen is, dan liggen de meeste mensen nog niet eens in bed.

 • Sander

  Wat een stelletje azijnpissers zijn jullie zeg! 1x per jaar is er een 2 daags festival in spaarnwoude en de hoogbejaarde haarlemmers zijken nog minder dan jullie! Het tollerantie niveau van de gemiddelde zaandammer valt me vies tegen!!
  gelukkig voor jullie is het weer achter de rug en kunnen jullie weer gezellig burgelijk met zijn allen achter de geraniums vertoeven. En weer 365 dagen elke dag exact het zelfde doen als jullie daar voor ook deden aka niks dus!!!

 • lobovitz

  hahahaha wat een jolijt. Zeuren lijkt ook wel een missie te zijn. De één zeurt om het geluid de ander zeurt omdat een ander erover zeurt. Ik had daar vroeger nooit geen tijd voor. Get a life allemaal !! 🙂

 • Tristan

  @Sander, AMEN!

 • thë

  we zijn nu in 2016. het geluid is niet minder dan vorig jaar of bij alle andere popconcerten die op hetzelfde terrein plaatsvinden. voor bewoners van de dubbele buurt uit halfweg is niet alleen de gronddreun het probleem. ook asociale taxichauffeurs terroriseren de wijk. de chauffeurs moeten hun vrachtje afleveren bij het station maar zijn te belazerd om 80 meter door te rijden over de snelweg. ze rijden met hoge snelheid een woonwijk in (30 zone) rijden midden op de weg, geven geen voorrang aan verkeer van rechts en stoppen niet voor het zebrapad. de eurotekens staan in hun ogen. fietsers worden van de weg gedrukt. aan het eind van de weg kunnen de taxi’s niet verder, dumpen hun lading, blokkeren de doorgaande fietsroute naar het station en het recreatiegebied spaarnwoude en keren hun taxi in een smal straatje, waardoor de blokkade voor de fietsers op de doorgaande route en de buurtbewoners nog groter wordt. vooral de chauffeurs van taxibedrijf Best maken er een potje van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *