AZ-directeur Toon Gerbrands: Zaanstad wil AZ, Alkmaar ligt moeilijker

Vandaag sprak AZ-directeur Toon Gerbrands – volgend seizoen PSV – bij De Maatschappij in Zaandam. De belangrijkste vraag van de aanwezigen: komt AZ naar Zaanstad of blijven ze in Alkmaar.

Gerbrands reist na de lezing meteen door naar Alkmaar om daar met de gemeente te praten over de impasse waarin club en lokale overheid terecht zijn gekomen.

Tegen elk plan dat AZ maakt, wordt vrijwel onmiddellijk bezwaar gemaakt door de omwonenden (of door winkeliers). De gemeente Alkmaar zelf is niet het grootste struikelblok, het zijn de bezwaarschriften. Dat kost veel tijd, en veel tijd heeft AZ niet meer, het nieuwe jeugdcomplex moet er snel komen: “Voor AZ is de jeugd ontzettend belangrijk. Een goed complex levert energie op.”

In Alkmaar waren ze niet gerust: “ze werden er bloednerveus van dat ik hier heen ging” aldus Gerbrands die Zaanstad wel degelijk als een serieuze kandidaat ziet: “ZNSTD ligt klaar, Alkmaar ligt een beetje moeilijker.”

Eerder deze week liet AZ weten dat men niet op verder uitstel te wachten zit, een beslissing over A of Z moet nu snel genomen worden.