Bakkerij Landsaat naar Krommenie! (met tea-lunchroom) πŸŽ™

Wat fijn voor de koekvreters uit Krommenie! Landsaat, bekend van de slagroompunten, roomkoppen en mergpijpen heeft zijn oog laten vallen op een pand aan de Zuiderhoofdstraat. Het gaat om huisnummer 1. Dat is het pand waar Slort en ook Sika Wonen zaten.Β 

(Bovenstaande inleiding hebben we gewoon copy/paste uit het bericht van 14 september 2022 gehaald.)

Maar er is nieuws! We zagen een ‘Melding Activiteitenbesluit’ langskomen voor Zuiderhoofdstraat 1 van Banketbakkerij Landsaat voor “het oprichten van een verkooplocatie banketbakkerij met een tea-lunchroom.”

In september vorig jaar schreven we al dat Landsaat met een banketbakkerij en een tearoom (met kleine lunchkaart) naar Krommenie wilde. We schreven ook: “De verwachting is dat het eerste gebakje tegen de zomer naar binnen kan worden geschoven.” Dat kan dus nog steeds.

Bakkerij Landsaat is een begrip aan de Zaan. Dat bleek vooral toen het er in 2018 even op leek dat de bakkerij na 110 jaar niet zou worden voortgezet. Gelukkig stapte nazaat Jaap Landsaat (vierde generatie!) erin. Hij maakte een doorstart en opende een vestiging aan de Vrieschgroenstraat (naast Albert Heijn) en een gloednieuwe bakkerij aan de Penningweg. Dit jaar komt daar dus een filiaal bij. (Dossier Landsaat)

Liever luisteren?

Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *