Bandjes op de Dam! (vanaf januari)

Vanaf januari 2020 komen er meer opties voor (Zaanse) bandjes en artiesten om op te treden in horeca-zaken op de Dam.

In totaal hebben meer dan tien café’s en restaurants op de Dam en de Damstraat toegezegd nieuwe speelplekken te realiseren (en twee in Wormer!).

Het initiatief kwam tot stand door samenwerking tussen jongerenorganisatie RAAZ, the Creative Factory (studio en oefenruimte in Zaandam) en ZSAlliance (hiphop). Damcare, die vereniging van horecaondernemers in het Damgebied in Zaandam werkte ook aan de plannen mee.

Debby de Ruiter van RAAZ:

“Het gaat om speelplekken in grote en kleine zaken, bijvoorbeeld Noire, Club Next, Mail Company, De Koperen Bel, Manzo’s en Novels. Ook twee zaken in Zaanstreek-Noord doen mee: Batavia en het Time Out Café in Wormer.

Het is een platform van Zaanse artiesten die samen gaan programmeren. Voor het platform wordt ook online publiciteit gemaakt en we willen ook een programmaboekje uitbrengen zodat duidelijk wordt wie waar optreedt.”

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Ewoud de groot

  goede toestanden !!!
  een leven centrum kan je maken !!

 • Bart van Putten

  Een goed idee om dat te gaan doen !!
  In Zaandam is er voor bandjes te weinig mogelijkheden om op te treden !!
  Kijk eens op onze web site :
  flashback-zaandam.nl
  Wij spelen de hits uit de 60/70 en 80 er jaren met groot plezier van iedereen !
  Iedereen kan de nummers de hele avond meezingen ………
  Groet , Flashback Zaandam .

 • Eelco Aartsen

  Goed hoor! En al hoe sympathiek ik “Jazz in de Winkel” vind, ik denk dat “gewoon” meer bandjes een grotere kans van slagen heeft om leven in de brouwerij te brengen. Een festival(letje) kan daar dan eventueel een leuk gevolg van zijn.

 • Ook wij de memoryband zijn verheugd om meer in de zaanstreek op te treden
  wij spelen jaren 60\’70 muziek
  zo krijgen wij ook meer kans

 • Rick Laurens

  De Zaanse coverband Bonafied zou ook graag meer willen spelen in Zaandam.

 • Sjoerd Beekes

  Jammer dat de cafés net buiten “het centrum” niet benaderd zijn. Het Pand op de Zuiddijk is ook een goede plek voor bandjes om op te treden. Dus mochten er nog bandjes zijn die een akoestische of semi-akoestische set willen spelen tegen bier en nacho’s en een rondje met de pet… ik hou me aanbevolen. Kom eens langs!

 • Goede eerste aanzet. Geweldig!

 • bert vissers

  redelijk absurd dat de Flux die een half miljoen subsidie krijgen lokale bands niet bijster interessant vinden, ze boeken liever bands uit de 3e of 4e categorie want contact met Mojo en andere belangrijke bureaus hebben ze niet meer.

 • Ferdinand Piet

  Groos in Wormer had daar ook bij moeten zijn, die hebben ook regelmatig live muziek. En buiten het centrum, en plekken als Krommenie, Wormerveer etc lijken vergeten. De Melterij in Wormerveer bijvoorbeeld.

  Er liggen nog zoveel meer mogelijkheden voor Zaanse bandjes. Maar goed, de eerste aanzet is er en dat is positief. Hopelijk sluiten meer locaties zich aan bij dit initiatief.

 • Silja Kops

  Wij de band 80% willen graag meer spelen. We spelen pop/ rock nummers. Bijna allemaal te vinden in de top2000. Alle bandleden komen uit de Zaanstreek.

 • Cor

  Plekken genoeg waar je gratis kunt spelen. Waar het echt om gaat is of bandjes fatsoenlijk betaald worden. Dan is er plotseling betrekkelijk weinig gelegenheid. Bands zijn er zelf natuurlijk in eerste instantie schuldig aan zolang men zich gratis aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *