Scholenkoepel Opspoor heeft in 2023 te veel geld uitgegeven, waardoor nu is gemeld dat er maatregelen genomen moeten worden. In Oostzaan heeft Opspoor drie van de vier basisscholen in haar stal: de Noorderschool, de Kweekvijver en de Rietkraag (De korenaar is van Agora). 

Siefko Julius (D66) en Sarah van Brussel (GroenLinks) zijn benieuwd wat deze financiële perikelen betekenen voor het basisonderwijs in Oostzaan. Zij stelden drie vragen aan het College: 

1.             Kunt u aangeven wat de gevolgen zijn voor de continuïteit en kwaliteit van het openbaar onderwijs in Oostzaan in 2024, 2025 en de jaren erna nu Opspoor gezien de financiële situatie tot de zomer van 2025 geen geld meer beschikbaar heeft voor nieuwe leerkrachten en andere medewerkers en afscheid moet nemen van medewerkers met een tijdelijk contract?

2.             Kun u aangeven wat de gevolgen zijn voor investeringen in nieuwe onderwijsmethodes, laptops en dergelijke in 2024, 2025 en de jaren erna nu Opspoor gezien de financiële situatie tot de zomer van 2025 een investeringstop heeft ingesteld?

3.             Kunt u aangeven wat gezien de financiële situatie van Opspoor de gevolgen zijn voor de voortgang van de nieuwbouw van De Riekraag?

Door: redactie Orkaan, raadsvragen D66, GroenLinks