BBB, VVD, GL en PvdA doen het in NH (11.00 uur livestream)

In Noord-Holland gaan de vier grootste partijen BBB, VVD, GL en PvdA samen de coalitie vormen. Dat akkoord wordt om 11.00 uur via een livestream (zie onder) gepresenteerd.

Het eerste relletje over de coalitie is al een feit. CDA-coryfee Jelle Beemsterboer wordt gedeputeerde voor BBB, het CDA is ‘verbijsterd’ over die overstap en noemt de nieuwe gedeputeerde nu al ‘ongeloofwaardig. Het CDA maakt zelf geen deel uit van de coalitie.

De partijen hebben samen 30 van de 55 zetels. BBB en VVD hebben ieder 8 zetels. GroenLinks en PvdA hebben er beide 7.

Fractievoorzitters Ingrid de Sain (BBB), Klaas-Jeroen Terwal (VVD), Anouk Gielen (GroenLinks) en Gert-Jan Leerink (PvdA) presenteren hun coalitieakkoord op 6 juli om 11.00 uur op het provinciehuis in Haarlem.

“De 4 partijen zetten zich in voor een mooie toekomst van Noord-Holland”, vertellen formateurs Ankie Broekers-Knol en Bernt Schneiders. “Ze hebben de afgelopen maanden intensief met elkaar gesproken en onderhandeld. De inbreng van bewoners, belangenorganisaties, ondernemers en de oppositiepartijen was hierbij zeer waardevol. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe coalitie voortvarend aan de slag gaat met de grote opgaven waar de provincie voor staat.”

De nieuwe gedeputeerden worden naar verwachting tijdens de Provinciale Statenvergadering van 17 juli geïnstalleerd.

Door Piet Bakker, bronnen: website provincie en CDA, eerder nieuws op De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *