Bejaarden in de tijdmachine

Stel… je bent 87 jaar oud, je zit in een bejaardenhuis en de kans wordt je gegeven om weer even 33 jaar te zijn… zou je dat doen? Waar zou je aan denken? Hoe zou het eruit zien? Voelen? Ruiken? Klinken?

Misschien denk je aan Peyton Place of aan de keuze tussen Nederland 1 of 2. Je ziet en voelt je eerste panty, je ruikt de haarlak in je hoog opgespoten en opgestoken haar, je denkt aan de prestaties van Sjoukje Dijkstra op haar wervelende kunstschaatsen, je hoort The Shadows met Apache

De bewoners van het verzorgingshuis Mennistenerf mogen het daadwerkelijk ervaren. Tot donderdag is er in de grote zaal door stichting De Tijdmachine een huiskamer uit de jaren ’60 met onder andere een typmachine, snijbonenmolen, beeldbuis-TV, een koffiemolen, en Mies Bouwman aan de muur ingericht.

Tjeerd Pietersma ging er langs met zijn moeder en hij meldde het ons:

Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben dat mijn moeder in het Mennistenerf woont, ze is blij, tevreden en vol met humor en daar geniet ik elke dag van. Met mijn enorme dank aan al het personeel en de vrijwilligers.

De foto komt van stichting De Tijdmachine.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *