Bert Wagendorp en Bram Bakker Zoeken de Man

In het programma Film & Psychiatrie treden op zaterdag 27 februari Bram Bakker en Bert Wagendorp op in De Zoekende Man in filmtheater De Fabriek.

Twee films over “zoekende mannen” leiden ze in en bespreken ze na met het publiek.

In A Walk in the Woods speelt Robert Redford de rol van auteur Bill Bryson die besluit de Appalachian Trail te bewandelen, een 3500 km lang wandelpad door de wildernis. Ongetraind. Hij neemt zijn oude vriend Katz mee. De ongetrainde mannen wacht een zware tocht, waarbij ze het niet alleen met de natuur en zichzelf aan de stok krijgen, maar ook met elkaar.

0257-a-walk-in-the-woods_quad_aw-01.07.15

In Out of Nature (2014, Noorwegen) gaat het niet goed met de 35-jarige Martin. Zijn werk is saai, zijn huwelijk ook, en de band met zijn zoon is oppervlakkig. Zijn leven is kortom een sleur. We volgen Martin een weekend lang terwijl hij met een rugzak de natuur in trekt. Zijn constante gedachtenstroom levert momenten op die afwisselend hilarisch en pijnlijk zijn. Maar dan komt hij onverwacht iemand tegen…

out_of_nature_65580100_st_6_s-low

Schrijver en columnist Bert Wagendorp en psychiater Bram Bakker zullen de films inleiden en nabespreken met het publiek en tevens boeken verloten. Wagendorp is onder andere bekend van zijn columns voor De Volkskrant en natuurlijk zijn verfilmde boek Ventoux, over mannenvriendschap en wielrennen.

Bakker is bekend psychiater en in die hoedanigheid veelvuldig te bewonderen in diverse media. Hij heeft tientallen boeken geschreven, veelal over sport en geestelijke gezondheid. Bakker presenteert zesmaal per jaar het succesvolle programma Film & Psychiatrie in De Fabriek.

De film “A Walk in the Woods” (VS, 2015) met inleiding en nagesprek is te zien om 16:15. “Out of Nature” met inleiding en nagesprek begint om 19:45. (Ook vrouwen zijn welkom)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *