Besmettingen blijven relatief hoog in Poelenburg

Bijna 15 procent van de coronatesten in Poelenburg die tussen half februari en 16 maart zijn afgenomen hebben een positief resultaat opgeleverd. Gemiddeld was dit 9,6 procent in Zaanstad.

Ook Oud Koog a/d Zaan, Wormerveer, Zaandam Oude Haven, Assendelft Zuid, Hoornse/Peldersveld, Rooswijk en Zaandam West zaten boven het gemiddelde.

In Zaandam-Zuid, Oud-Zaandijk, Zaandam-Noord (Kalf), Krommenie-West en Oost en Westzaan waren relatief weinig testen positief. In Wormerland was ruim 11 procent van de testen positief, in Oostzaan 8,3 procent.

Vergeleken met vorige metingen is het percentage in Poelenburg gedaald, in oktober – december lag het nog ruim boven de 20 procent. In december-januari was het bijna 20 procent.

Percentage positieve coronatesten van getestte personen, februari-maart 2021.

Als we niet kijken naar het percentage positieve testen (t.o.v. aantal geteste personen) maar naar het percentage positief geteste personen in vergelijking met de bevolking blijkt dat in Westzaan, Rooswijk, Oud Koog a/d Zaan, Wormerveer, Assendelft Zuid, Oude Haven (Zaandam) en Zaandam West 1 procent of meer van de bevolking in 4 weken positief testte. Dat kan ook te maken hebben van de testbereidheid in een wijk of plaats.

Percentage positieve coronatesten van inwoners per wijk/plaats, februari-maart 2021.

Cijfers: GGD, grafieken: De Orkaan

Deel dit artikel:

4 reacties op Besmettingen blijven relatief hoog in Poelenburg

 1. Addy Glas schreef:

  Westerwatering, Zaandam noord?

 2. Beste redactie, Als import Zaankanter gaat het mij deze keer niet zozeer om de inhoud, hoewel interessant natuurlijk!
  Het gaat mij om de foto, deze kan ik nl. niet plaatsen šŸ¤”
  Gaat het wel om een recente foto? De volkstuintjes zijn mij totaal onbekend…

  • De Orkaan schreef:

   Het is een zeer recente foto’s, genomen in Poelenburg (Oostdors) van Poelenburg (waar dus ook volkstuintjes zijn).

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.