Besmettingsniveau Zaanstreek blijft ‘zeer ernstig’

Het besmettingsniveau in de Zaanstreek is nog steeds ‘zeer ernstig’, met ruim 400 besmettingen per 100.000 inwoners per week. In de vorige zeven dagen was dat nog zo’n 250.

In de afgelopen zeven dagen werden er ruim 750 Zaankanters positief op corona getest, het hoogste aantal sinds half april. De laatste dagen stijgt het aantal besmettingen echter niet meer..

Grafiek boven: aantal besmettingen per week in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan samen sinds begin mei van dit jaar.

Grafieken onder: aantal besmettingen per dag (absoluut en gemiddeld) sinds 1 januari van dit jaar. Daaronder besmettingen per 100.000 inwoners per week in Zaanstreek. Data: RIVM, grafieken: De Orkaan.

Aantal besmettingen per dag, de absolute getallen zijn de oranje balken, het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen is de blauwe lijn.
Aantal besmettingen per 100.000 inwoners per week in de Zaanstreek.

De laatste golf bestaat vooral uit een toename van besmettingen, niet bij het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Kees Huyser

    Het is alweer een hele tijd geleden dat de cijfers op wijkniveau te zien waren. Worden die niet meer door de GGD vrijgegeven?

  • De Orkaan

    Ja, die worden eens per maand gepubliceerd door de GGD. Maar de afgelopen keer waren er sowieso nog weinig besmettingen dat we daar vanaf hebben gezien (het is behoorlijk veel werk om dat om te zetten naar grafieken). Maar als er reden toe is, doen we het bij de volgende keer weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *