Beweging rond Romanov (noodbrug geplaatst!)

Het beweegt in het centrum van Zaandam! We konden zopas al berichten over de start van de spooroverbouwing, en volgende week (donderdag, 1 februari) is de feestelijke aftrap voor de bouw van de Romanov.

De Romanov is een woongebouw, aan het Stadhuisplein met appartementen, studio’s en een heus penthouse die in ‘Zaanse’ stijl worden gebouwd.

Een unieke plek die zo centraal ligt, dat er gisteren een noodbrug werd geplaatst voor bezoekers die naar het stadhuis of het station willen.

Zo gaat het worden:

En hier de trappen…

De foto’s van de trap zijn gemaakt door Marene Kok, en als je meer informatie over de Romanov zou willen, dan klik je hier. 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Vogelaar

  Uit het artikel blijkt niet dat de noodbrug voor de taxistandplaats en de fietsenstalling is. Nu lijkt het net of iedereen over de noodbrug naar het station moet.

  Liep er vrijdag toevallig langs, en de brug naast de Primark en een deel van de stoep was al met bouwhekken afgezet. Laat ze maar snel beginnen! 🙂

 • Nico Hofstede

  Allemaal positieve akties, nu nog de palen in de grond voor het cultuurhuis, Zaandam krijgt smoel.

  • Erik Esteie

   Ik vraag me af wanneer we een echt stadhuisplein krijgen?

   Waar nu die afschuwlijke romney loodsen staan zou een mooie fontijn geplaats kunnen worden en dan noemen we hem de Vreeman fontijn

   Dan krijgt Zaandam pas echt smoel…

   Dat cultuur gedrocht voegt echt niks toe, behalve dat sommige mensen er een harde dinges van krijgen en dan met name mensen die nu(straks) niet eens meer in de gemeenteraad zitten, of wethouder zijn

 • Als je nou met je fiets die trap op kon, dan kon je tenminste nog doorsteken naar de Korte Rozengracht.
  Nu moeten we nog steeds helemaal om via de Stationsstraat en Rustenburg of door het voetgangersgebied over de Hermitage…
  En wanneer wordt dat fietspad nou eens doorgetrokken tot de Stationsstraat?

 • Marlene Blonk

  Weer zo’n afschuwelijk lelijke trap. En bijzonder onaantrekkelijk voor mensen met hoogtevrees. Station Zaandam wordt steeds minder toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *