Spooroverbouwing Zaandam: aanbesteding afgerond, klaar in 2019

Hegeman Bouw & Infra B.V. gaat de spooroverbouwing in Zaandam bouwen. De bouw zal dit voorjaar nog beginnen. De oplevering wordt in het najaar van 2019 verwacht.

Door de bouw zal het treinverkeer enkele keren stilliggen. In mei van dit jaar staat de eerste treinvrije periode gepland.

Op maandag 22 januari is het project aan Hegeman gegund door ProRail, NS Stations en de gemeente Zaanstad.

De spooroverbouwing wordt een route voor wandelaars en fietsers tussen het Stadhuisplein en de Houtveldweg. Er komen nieuwe winkels en een moderne stationshal. Hegeman bouwt ook de fietsenstalling voor circa 1300 fietsen aan de Houtveldweg.

Rond Hemelvaart, Pinksteren en eind juli zijn er ’treinvrije periodes’ gepland. In 2019 zijn er nog een aantal momenten waarin geen treinen rijden.


Lees hier ons dossier over de spooroverbouwing: impressies, animaties, planning


 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • ikkeook

  Heb met Pinksteren een treinreisje besteld. Hoop dat de NS adequaat vervangend vervoer inzet. En niet zoals gebruikelijk de reiziger laat barsten met een veldbedje!!

 • Tycho

  @ikkeook: de NS reizigers laten barsten met een veldbedje? Als er werkzaamheden rondom Zaandam zijn, zet de NS gewoon vervangend busvervoer in. Vanaf ongeveer 10 dagen voor de werkzaamheden is de reisplanner bijgewerkt en staan de bussen erin. Op het station zelf zul je borden zien die naar d ebussen verwijzen en lopen er NS-medewerkers rond. Mocht je een internationale treinreis gaan maken, dan raad ik je sowieso aan wat extra marge in de reis te bouwen; kom je dan te vroeg op bijvoorbeeld Schiphol of Amsterdam Centraal, kun je altijd nog even ontspannen een kopje koffie drinken.

  • ikkeook

   Hoop van harte dat je me daar mee kunt helpen!! Laatste keren op Utrecht een grote chaos, ik hoop dat nooit mee te moeten maken. Dus graag vervangend vervoer!! Met dank.

 • Tycho

  @ikkeook: bij normale werkzaamheden rondom Zaandam is het meestal goed geregeld. Wat voor reis ga je precies maken?

  • Ikkeook

   Rondreisje Oostenrijk. Met de trein vanuit de Zaan. Moet erg leuk zijn, dus daar zie ik ook naar uit! Maar ja, dit soort ” tegenvallers” passen daar natuurlijk niet bij. Hoop er het beste maar van.

 • Egbert Visser

  Lekker dat fietsers dan niet meer door dat donkere tunneltje hoeven!

 • Karin

  Fijn dat de tunnel blijft anders zou het flink omfietsen voor mij zijn. Ik woon op de Blokschaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *