Bewoners Peperstraat voeren actie tegen sloop

Met een mars van de Peperstraat naar het gemeentehuis maakten een groot deel van de bewoners van de Peperstraat (en de Beatrixflat) vanmiddag duidelijk dat ze tegen de sloop van hun woningen blijven. Zij geven de voorkeur aan renovatie.

Einddoel van de tocht was het Stadhuisplein waar wethouder Hans Krieger (VVD) de klachten in ontvangst nam.

De woningen zijn prima volgens de bewoners, maar omdat de gemeente de voorkeur geeft aan “dure koopappartementen en een hotel” moeten de huidige bewoners eruit volgens hen. In totaal worden 122 sociale huurwoningen gesloopt. De bewoners stellen dat ze al sinds augustus 2019 in onzekerheid verkeren over hun toekomst. De tocht trok ook de aandacht van landelijke media, zo besteedde SBS6 aandacht aan de actie.

De actie die werd georganiseerd door Tegen de Sloop Peperstraat en Burenvereniging Peperstraat werd gesteund door de SP en de Partij voor de Dieren.

Hieronder een slide-show van de actie met foto’s van Leyena van der Laan en Edwin Wielenga. Morgen een podcast-reportage over de tocht op De Orkaan – onze man Edwin Kleiss is met zijn microfoon op diverse foto’s te zien. Lees hier ons Peperstraat-dossier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *