Bewonersbedrijven Zaanstad stopt met De Poelenburcht

De gemeente Zaanstad heeft de exploitatie en het beheer van buurtcentrum De Poelenburcht overgenomen.

Voor de Stichting Bewonersbedrijven Zaanstad is de exploitatie “een te zware last gebleken” aldus een persbericht van de gemeente en het bewonersbedrijf.

De gemeente is nog steeds een voorstander van verzelfstandiging van het buurthuizen, en gaat op zoek naar “een vorm om wederom toe te werken naar verzelfstandiging van het buurthuis”.

In juli 2014 is het beheer en exploitatie van de Poelenburcht door de Stichting Bewonersbedrijven Zaanstad overgenomen.

In het actieplan voor Poelenburg zijn stevige ambities voor de wijk opgenomen, onder meer op het gebied van participatie, arbeid, onderwijs, taalontwikkeling en jongerenwerk. Voor de vrijwilligers van het buurtcentrum is dit een te zware taak, het overlijden van secretaris Gerard Bloetjes heeft de bestuurskracht aangetast terwijl ook de mogelijke verhuizing van het buurtcentrum veel energie zal kosten.

De Poelenburcht kondigde eerder ook al aan dat er geen feesten in het gebouw georganiseerd konden worden.

De gemeente gaat de verzelfstandiging van buurthuizen sowieso evalueren in het tweede kwartaal van 2017: “daarbij zal ook –op verzoek van de buurthuizen- gekeken worden naar een andere (bredere) rol van de gemeente, met name op het gebied van accommodatiebeheer.”.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *