Stout, Indian Pale Ale, Porter, rookbier uit Bamberg, Kriekbier met kersensmaak, licht bier, zwaar bier, donker bier, ‘gerifurbished’ bier uit de kelders van Joppe, Uyltjes-bier… bier in alle soorten en maten uit verschillende landen in blikken en flessen en kratten en dozen.

Daar kan je vanaf 1 april voor terecht bij Bierwinkel de Verwachting in Assendelft. Dat is een project van Rens Degenhart, ook eigenaar van de gelijknamige Tapperij een stukje verderop in het dorp. Door corona was de zaak al maanden dicht, en stilzitten is geen optie voor Rens.

De winkel is ingetrokken bij de schilders van Van Assema (Dorpsstraat 524) in Assendelft en gaat op 1 april open…

1 april? Rens: “dat heeft met de belasting te maken, dan begint het tweede kwartaal” (als het en grap is, is het in ieder geval een goed uitgewerkte grap, Rens heeft inmiddels al een heel magazijn vol bier).

Zeg ‘bier’ tegen Rens en hij kan zo uren doorgaan over zijn favoriete onderwerp (hij is ook nog eens de drijvende kracht achter het grootste biergenootschap van de Zaanstreek). Wij wisten dat met veel kunst en vliegwerk terug te brengen tot 2 minuten en 28 seconden.