Mark Rutte zei het zelf, misschien mogen terrassen in april weer open… laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet wachten. En we maken alvast een verlanglijstje. Waar gaan we vanaf april (als het van Mark mag) op het terras zitten?

Graag zouden we wekelijks een Orkaan-lezers-borrel organiseren, telkens op een andere plek in de Zaanstreek. Of dat kan is natuurlijk de vraag, maar een lijstje maken kan altijd. Hopen op kroeglopen, kroeghopen dus…

Ook verlangen naar een terras en je stamcafé? Stuur een tekstje naar De Orkaan over jouw favoriete hangplek, waarom moet dat terras (of dat café) zo snel mogelijk weer open? (Foto is handig, maar anders zorgen wij daarvoor.)


Vandaag: Speciaal Biercafé Tapperij de Verwachting

Wij, Bob Schrijber en Irma Verhoeff wonen recht tegenover de Odulphuskerk aan de Dorpsstraat te Assendelft, hartje centrum en op kruipafstand van Bierspeciaal café Tapperij de Verwachting. Een café waar wij graag komen voor een lekker speciaal biertje uit het grote assortiment wat in dit café aangeboden wordt. Een goed stukkie muziek, in de weekenden vaak live met daarnaast een lekker knabbeltje wat toch bij een speciaal biertje hoort. Wat missen we dit, die gezelligheid, weer met elkaar onder de mensen. Even lekker slap ouwehoeren met Rens de uitbater die altijd te porren is voor een gesprek wat vaak nergens over gaat 🤪. Om heel eerlijk te zijn kunnen we niet wachten tot het slot van alle “nieuw” aangestelde maatregelen af gaat. Met ons gezicht lekker in het zonnetje op Rens zijn ruime terras op struikel afstand van ons huis. We kunnen niet wachten, echt niet wachten en wat ons betreft mag het gister al gebeuren. Ja en over dat we niet kunnen wachten gesproken opent Rens een bier speciaal winkel ook aan de Dorpsstraat nummer 524 te Assendelft in het pand van schildersbedrijf van Assema. Opening datum staat gepland op 1 april. Mooi en heel goed dat een ondernemer in deze klote tijd dit avontuur aan gaat, Rens respect. Hopen dat we de glazen snel weer kunnen klinken !!!!!!

Een bijdrage van Bob Schrijber en Irma Verhoeff. Zij zorgden ook voor de foto.


Stuur je tekstje over jouw favoriete café naar De Orkaan, of zet het hieronder in de reacties.

Eerder in Kroeghopen: De Koperen Bel, Café het Pand, Café Sman en The Blacksmith