Mark Rutte zei het zelf, misschien mogen terrassen in april weer open… laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet wachten. En we maken alvast een verlanglijstje. Waar gaan we vanaf april (als het van Mark mag) op het terras zitten?

Graag zouden we wekelijks een Orkaan-lezers-borrel organiseren, telkens op een andere plek in de Zaanstreek. Of dat kan is natuurlijk de vraag, maar een lijstje maken kan altijd. Hopen op kroeglopen, kroeghopen dus…

Ook verlangen naar een terras en je stamcafé? Stuur een tekstje naar De Orkaan over jouw favoriete hangplek, waarom moet dat terras (of dat café) zo snel mogelijk weer open? (Foto is handig, maar anders zorgen wij daarvoor.)


Vandaag: Café Biljart Zaanzicht, Oostzijde 209, Zaandam

Een frequent bezoeker ben ik niet, maar als er gebiljart moet worden, is dat in Zaanzicht. Een mooie ruime zaal, met twee biljarts, een ballenpoetser, en een bonte verzameling smakelijke kunst aan de wand. Alles klopt.

Gebiljart wordt er al sinds eeuwen, in ieder geval sinds de jaren toen het rijexamen nog in Zaanzicht werd afgenomen. De theorie-vragen moesten tussen de tikkende biljartballen worden afgewerkt. De spelers werden dan ook regelmatig met giftige blikken van nerveuze kandidaten bestookt.

Tegenwoordig geen rijexamens meer, de mooie achterkamer met uitzicht op de Zaan is afgesloten. Maar gebiljart wordt er nog steeds.

Een bijdrage van Piet Bakker (redacteur De Orkaan)


Stuur je tekstje over jouw favoriete café naar De Orkaan, of zet het hieronder in de reacties.

Eerder in Kroeghopen: De Koperen Bel, Café het Pand, Café Sman, The Blacksmith, Speciaal Biercafé Tapperij de Verwachting, Theatercafé Try-Out en Café de Fabriek, Lokaal de Kroon…