Precies een week geleden maakte Ronald Plasterk bekend dat Jan Hamming benoemd is tot nieuwe burgemeester van Zaanstad.

Dit betekent dat het einde in zicht is voor waarnemend burgemeester Vreeman die zich tien maanden lang prima van zijn taak gekweten heeft.

Ruud Vreeman is inmiddels 70 en hij heeft een flinke carrière achter de boeg rug. Rust achter de geraniums is welverdiend!

Via communicatie ZNSTD kregen we echter door dat die geraniums nog even op hem moeten wachten. De sociale verbinder in Ruud bleek al jaren een droom te hebben die hij nu gaat waarmaken: hij wordt barkeeper en wel in Tapperij De Verwachting in Assendelft:

Het café is onlangs verbouwd. Ook onthult zijn vrouw Ronny Vreeman samen met eigenaar Rens Degenhart een schilderij van haar hand dat in het café komt te hangen. De pers is hierbij van harte welkom.

Op zondag 10 september om 15:00 uur zal hij zijn eerste biertje tappen.

Bier en Kunst. Wij vinden dat een gouden combinatie. Kunst moet schuren, pijn doen, de zintuigen tot het uiterste tergen. En de kunst van Ruud en en Ronnie doet dat. En dat alles omlijst door de benedenwindse blues van Ralph de Jong & The Bonaire Bash! Het licht gaat pas uit als Ruud de schakelaar omzet.

Vreeman-kunst uit het Orkaan-archief. In Assendelft komt vast iets anders te hangen.