Big Band festival Wormer afgelast

Het Big Band festival Jazz @ (aan) ‘t Zwet dat op 29 augustus bij De Hofjes in Wormerland zou plaatsvinden, gaat niet door.

De gemeente Wormerland geeft wegens corona geen vergunning.

Aan het gratis festival dat van 12.00 tot 20.00 uur zou duren, zouden zeven bands meedoen: Blue Tone Big Band, Woodside Big Band, the Caladonians Big Band, de Jan Molenaar Big Band, Zaanse Big Band, Ratatouille, Ratajazz en Robert’s Four.

De Jan Molenaar Big Band was voor deze gelegenheid uit de as herrezen en zou onder leiding van Loet vd Lee optreden. Het initiatief van het festival was van de Blue Tones.

Het festival werd gesponsord door diverse bedrijven en instanties waaronder het Honig Laan Fonds, Arend Bloem Kanoventrum, Diene Elektrotechniek en de gemeente Wormerland zelf.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jan Schoen

  Als men in Wormer een autorace had georganiseerd was het zeker doorgegaan. Ook als er 70.000 bezoekers waren gekomen. Maar ja, dan was er geen live jazz te horen geweest. Wel een pokkenherrie.

 • Mark Veneman

  Jammer dat dit niet door kan gaan. WSV’30 in de eredivisie, kan dat wel?

 • Jaap Meeuwsen

  De definitie van pokkenherrie is voor iedereen verschillend Jan, ken ook zat mensen die jazzmuziek pokkenherrie vinden maar dit terzijde.

  Belachelijk dat ook dit weer afgelast moest worden, in de buitenlucht nog wel !
  De vergelijking met de F 1 is terecht. Waarom dat dan wel ?
  Gewoon omdat het kan, net zoals de voetbalstadions enz.
  De onderzoeken van de Fieldlabs wijzen dit uit, hoewel, bestaat dit clubje nog of zitten die nog steeds gezellig hun miljoenen te incasseren ?

  Wel even goed te weten dat het circuit Zandvoort zo goed als zeker alleen toegankelijk zal zijn voor degenen die in het bezit zijn van een volledig-gevaccineerd bewijs anders blijft de deur gesloten.
  De tweedeling van de maatschappij is ondertussen een feit.
  Zelfs een groot deel van de bevolking is het er al mee eens dat niet gevaccineerden beperkt worden in hun bewegingsvrijheid, erger
  nog, velen zien ze als a-sociaal !

  Wijs er maar even op dat tijdens de laatste persconferentie aangekondigd is dat per eind september het verplicht is een bewijs te tonen volledig gevaccineerd te zijn bij het bezoeken van gelegenheden waar meer dan 75 personenin mogen, binnen en buiten !
  En dat zijn er nogal wat, grotere restaurants, bioscopen en ga zo maar door.
  Ja hoor Hugo, prikken zal nooit verplicht worden.
  Komt onze vriend Kuipers, terug van vakantie, gauw op tv, nog even melden dat 1,8 miljoen mensen nog niet geprikt zijn, stel
  dat die allemaal tegelijk ernstig ziek worden dan ontploffen de ziekenhuizen !
  Ja, dank je de koekoek, als de zon op de aarde valt…zo lust ik er nog wel een paar.

  Beste mensen, laten we nu eindelijk deze door de overheid nog steeds in stand gehouden angstcultuur eens opzij zetten en elkaar weer normaal gaan behandelen, respecteer ieder zijn beslissing zich te laten prikken of niet maar laten we niet naar een maatschappij gaan waar je overal moet gaan bewijzen dat je gezond bent.
  Het is en blijft natuurlijk idioot dat een werkgever niet aan de werknemer mag vragen of ie gevaccineerd is maar een personeelslid van b.v. een restaurant of bioscoop wel.
  Hoogste tijd dus om ons normale nuchtere verstand weer te gaan gebruiken anders komen we in een hele enge wereld terecht, hoewel we dat eigenlijk al zijn want op deze manier gaat het nog veel erger worden.

  Dit hoop ik vooral voor onze kinderen en kleinkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *