De fijnste terrassen aan Zaans water: Eetcafé de Toog

Wij (be)zoeken de komende tijd met enige onregelmaat terrassen die per boot in de Zaanstreek bereikbaar zijn, en maken daarvan een documentaire van een minuut.

De queeste begon bij Het Zaanse Hoekje, en voerde ons verder naar Wormer voor een blik op De Hofjes en Wormerveer naar Bakkie Leut aan de Zaan, via het fijne Paviljoen Twiske in Oostzaan, naar…

Eetcafé De Toog in Koog aan de Zaan.

Wij beginnen te vermoeden dat het aan onze geweldige sociale vaardigheden moet liggen, maar ook hier waren we meer dan welkom, maakten we vrienden, legden we contacten. werden we twee keer verliefd (een keer op het hondje uit de film, en een keer op een prachtige baby die niet in beeld mocht), en werd de ingecalculeerde opnametijd vijfenzestig keer langer dan gepland…

Wij sneden met pijn de boel terug naar een schamele Zaanse minuut…

Wat: Eetcafé de Toog
Waar: Zuideinde 50 Koog aan de Zaan
Telefoonnummer: 075-6140927
Website: https://www.eetcafedetoog.nl/
Algemene indruk: Goed. Wij aten en dronken er niks, zondag toen we filmden. Maar van eerdere bezoeken weten we dat het eten lekker is. En… ze hebben er Zaanse Mayonaise! Daarvoor krijgt iedereen er punten bij! We kwamen weer onaangekondigd, en ook hier mochten we overal komen en filmen. Het was vrij druk, dus in de keuken wierpen we een enkele blik en we zagen dat het er schoner was dan bij ons op de redactie.
En verder: De open sfeer, de fijne bediening en een kaart om van te smullen garanderen dat we hier snel weer op af varen..

Mocht je een tip hebben van een niet-te-missen-pareltje-aan-Zaans-water, dan kan je mailen naar deorkaan@gmail.com of reageren onder dit stuk.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Isolde

  Wat nu Geliefde Orkaan,.. Steekpenningen?… wat een ongenuanceerd stukje, hoezo zou je zeggen?.waarom hebben jullie niet even de proef op de som genomen door er even iets te bestellen, en daarmee bedoel ik niet een portie Zaanse mayonaise.. .neem vooral geen borrelplank, dit kan je zelf 10 x beter door naar Aldi en/of lidl te gaan en daar zelf de
  Kant-en-klare smeersels cq salades te halen. Tevens vond ik onlangs een bonnetje van vorig jaar zomer en het blijkt dat de prijzen zo’n
  10% gestegen zijn..(!).
  Nog steeds geen en wifi op terras, te weinig schaduwplekken. Kortom een van de duurste overschatte terrassen van de Zaanstreek . Laat ik hier maar even stoppen voor dit moment.
  ,

  • Merel Kan

   Hoi Isolde, dank voor je reactie, maar wij delen je mening niet.
   Laat ik beginnen met de ‘steekpenningen’. Die kregen we niet. Als wij ergens voor worden betaald, dan maken we dat kenbaar. Zoals wij hier (graag!) deden met Van Eijks Schilderwerken: https://www.deorkaan.nl/de-beste-schilder-een-echte-advertorial-met-filmpje
   Verder hebben we zondag niks genomen, maar in het stuk maken we er ook melding van dat we bij eerdere bezoeken niks te klagen hadden: we vonden het lekker (maar over smaak valt niet te twisten).
   Wat betreft de schaduwplekken: er staan parasols, best veel ook nog, en zondag woei d’r een verfrissend windje. Het zat er fijn. Van de wifi maken we geen melding: dat is geen punt van ’test’ en we gebruiken zelf onze eigenste 4G.
   Ook de prijzen nemen we niet op in onze verslagen. Het is voor iedereen een afweging wat hij of zij uit wil/kan trekken voor eten buiten de deur. Eigen smeersels van de Aldi zullen het prijstechnisch winnen van elke zaak.
   ps. Ontvang jij soms steekpenningen van Aldi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *