Vanaf de Zaanse grond kruipen wij in de haarvaten van de samenleving om, elke dag weer, het wel en wee van onze streek te beschrijven.

Toen het afgelopen week zo heet was dat onze slippers vastplakten aan het asfalt, en de zoutwaterstroom van onze rug onstuitbaar via de benen de grond instroomde, besloten we dat het tijd was voor nieuws vanaf het water.

Wij (be)zoeken de komende tijd – puur om jou een dienst te bewijzen – terrassen die per boot bereikbaar zijn, en maken daarvan een documentaire van een minuut. Brasserie-Restaurant Het Zaanse Hoekje bijt het spits af:

Wat: Brasserie-Restaurant Het Zaanse Hoekje
Waar: De Watering 1 1503 VR Zaandam
Telefoonnummer: 075-6144215
Website: zaansehoekje.nl
Algemene indruk: Tot onze schande moeten wij bekennen dat we vanaf de wegkant deze zaak altijd voorbij zijn gefietst zonder ooit af te stappen. Ons kraanwater werd lief aangevuld met ijs, het eten was top en we voelden ons welkom. De familie Dragstra is trots op hun zaak en dat begrijpen we.

Mocht je een tip hebben van een niet-te-missen-pareltje-aan-Zaans-water, dan kan je mailen naar deorkaan@gmail.com of reageren onder dit stuk.