Bijzondere Hannie Schaft-herdenking Noorderschool

Elk jaar leggen de leerlingen van de Noorderschool in Oostzaan een mooie krans bij het monument van Hannie Schaft aan het Hannie Schaftplein. Dat was dit jaar niet mogelijk.

Omdat de klas van juf Ilka de herdenking van de Tweede Wereldoorlog na 75 jaar niet zomaar voorbij wilde laten gaan, werd er gezocht naar een oplossing.

Gideon kwam met een idee: alle leerlingen konden zelf een bloem kopen of plukken en dan veilig en los van elkaar brengen naar het monument. Eerst werd ‘gezamenlijk’ via de digitale leeromgeving gekeken naar de film die we met Monumenten Spreken maakten van het verhaal achter het monument. Daarna fietsten we met Gideon mee (na het filmpje tikken we verder, en het liedje dat je in het filmpje hoort werd gezongen door Tarah voor Monumenten Spreken. Het is een strijdliedje dat Hannie met haar vriendinnen Truus en Freddie zong om de moed erin te houden):

De burgemeester van Oostzaan, Rob Meerhof kwam op veilige afstand kijken en hij en Gideon herdachten samen. Hieronder zie je de foto’s die juf Ilka Homburg maakte:

bloemen voor Hannie Schaft 7

Samen kijken naar de film van Monumenten Spreken

bloemen voor Hannie Schaft

Zelfpluk denken wij: prachtig!

bloemen voor Hannie Schaft 2

En nog een bloem erbij…

bloemen voor Hannie Schaft 3

Mooi met de schaduw van de fiets…

bloemen voor Hannie Schaft 4

Een mooie witte…

Dit was de film waar de leerlingen vanmorgen naar keken:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *