Bingo! Politiek is leuk!

Yes! Vergeet Utopia, Erica op Reis, Criminal Minds, Hart van Nederland en Gordon Ramsay!

Vanavond maken we het samen – ja samen – ouderwets gezellig achter de livestream van de gemeenteraad van Zaanstad.

We gaan BINGO! spelen! BINGO? Jazeker!

Hoe maak je van de Zaanse politiek een waar festijn van de democratie? Speciaal voor jou stelde de Orkaan-BINGO-Commissie (hierna te noemen: de OBC) uiterst zorgvuldig een BINGO-kaart samen, waarmee je gegarandeerd een topavond beleeft. Klik op de BINGO-kaart voor een grotere versie. Onder de kaart krijg je tips.

BINGO-Handleiding (vijf handzame stappen)

Natuurlijk ben je volkomen vrij in de invulling en aankleding van je BINGO-avond, maar misschien inspireert de aanpak van de OBC je:

 1. Zoek een aantal prijzen bij elkaar. Tip: In het kader van duurzaamheid, kan je putten uit je eigen kast of van zolder (oude wijn, een pak koekjes, een legpuzzel, een droogboeket). Als je prijzen koopt, dan mogen klassiekers als een fles advocaat, een leverworst en kamerplant niet ontbreken. Degene die het eerst BINGO roept als de kaart vol is, heeft gewonnen.
 2. Maak gezellige borrelhapjes en zorg voor drank.
 3. Print de BINGO-Kaart zoveel als nodig (digitaal bijhouden moet ook mogelijk zijn).
 4. Start vanaf 19:00 uur de Livestream van Zaanstad.
 5. Als een begrip van de kaart genoemd wordt: een kruis erdoor. Genieten!
Deel dit artikel:

4 reacties

 • Hans Kuyper

  Ik zou de kaart nog willen aanvullen met ‘openheid’ (of ‘transparantie’) en, waarschijnlijk binnen vijf minuten al weg te strepen, ‘oude politiek’.
  Verder heeft een aantrekkelijk bingokaartenboekje natuurlijk een gat. Ik zou in dit geval kiezen voor een ‘stip dwars door de horizon’.

  • De Orkaan

   Orkaan Bingokaart II wordt nu (!) in productie genomen!

  • Ton van Harlingen

   Nee, zeker geen betekenisloze stip aan de horizon, maar een burcht of kerktoren, als symbolen van de Eeuwigheid, zoals veelal aanwezig in de klassieke landschapsschilderkunst van bijvoorbeeld Van Ruysdael. Dáár moet men zich op richten. De positie midden/boven van het woord Vertrouwen wijst daar wel op, want vertrouwen is een synoniem van geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *