Biografie “Nooit op de knieën; Marcus Bakker (1923-2007)” verschijnt 3 maart

Leo Molenaar’s biografie over het Zaanse communistische Kamerlid Marcus Bakker komt in maart uit. Aanvankelijk zou het boek eind 2014 uitkomen. Toen dat niet gehaald werd, ging de uitgever uit van januari. Maar 3 maart is nu de officiële dag.

Het boek heet voluit “Nooit op de knieën; Marcus Bakker (1923-2007), communist en parlementariër” en verschijnt bij uitgeverij Balans.

Eerder schreef De Orkaan al over de communistische parlementariër: “Zaandammer Marcus Bakker (1923-2009) was één van de markantste Kamerleden die Nederland gekend heeft. Ongekend scherp in het debat, humoristisch en altijd in gewone-mensen-taal. De Volkskrant schreef bij zijn overlijden: “Hij kon prachtig schelden”.

MIn 1943 sluit Bakker zich aan bij het verzet en wordt lid van de CPN, een partij die hij altijd trouw zou blijven.

Hij werd hoofdredacteur van het dagblad De Waarheid, in 1956 wordt hij Kamerlid en in die rol zou hij uitgroeien tot een nationale legende door zijn gevatte optreden.

Auteur Leo Molenaar sprak met Bakker zelf, familieleden, vrienden en bekenden, en haalt veel materiaal naar boven dat tot dusver onbekend was.

Marcus Bakker heeft zijn hele leven in een rijtjeshuis in Zaandam gewoond, een auto had hij niet.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *