Blauw Wit (W) heeft de zegekar van ZCFC zaterdagmiddag aan banden weten te leggen. In de van oudsher beladen pot tussen de christelijke clubs kwamen de Wormerveerders verrassend voor de dag. Zij hielden de formatie van interim-trainer Ron Karreman op 2-2.

Een sfeeractie, een kersverse geluidsinstallatie en een nieuwe goaltune: op Sportpark Kalverhoek leken ze op voorhand klaar voor ZCFC’s vierde overwinning op rij. Verloren werd er sinds de recente trainerswissel nog niet en nu de nummer laatst op bezoek kwam, was er toch geen reden om aan te nemen dat daar verandering in zou komen.

De aftrap, traditiegetrouw verzorgd door de ‘Pupil van de week’

Het viel het thuispubliek daarom behoorlijk bar af dat het niet ZCFC, maar Blauw Wit was dat de score opende. En dat al na drie minuten spelen. Een harde, lage voorzet vanaf rechts kon niet geklemd worden door de doelman van ZCFC, waardoor Thomas van Eig de bal in een leeg doel binnen kon tikken: 0-1.

Vervolgens lukte het ZCFC niet om de wedstrijd in handen te nemen. Toch viel na twintig minuten de gelijkmaker binnen, vrijwel uit het niets. Een goede steekbal vanuit het middenveld bracht Yort Willems in de gelegenheid om de bal voor te trekken. Willems bood zijn collega-spits Tom Luckfiel een niet te missen kans: 1-1.

Beter ging ZCFC van de gelijkmaker niet voetballen, sterker nog; Blauw Wit kwam amper tien minuten na de 1-1 opnieuw op voorsprong. Leon Seitner profiteerde optimaal van een inschattingsfout in de achterhoede van de thuisformatie en zorgde ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong de rust inging: 1-2.

Blauw Wit voor de tweede keer op voorsprong op Sportpark Kalverhoek

Blauw Wit pakte sinds eind januari geen enkel punt, maar begon er naarmate de tweede helft vorderde toch fiducie in te krijgen. Ondanks dat ze in de tweede helft niet veel meer van de eigen helft afkwamen, werd ZCFC maar niet dreigend. Tot net na het uur, toen de Blauw Wit-goalie een corner verkeerd inschatte en een van zijn verdedigers de hand moest gebruiken om de 2-2 te voorkomen.

In de tweede helft speelde het spel zich vooral op de helft van Blauw Wit af

Wat volgde was een penalty, gek genoeg trok scheidsrechter Berndt geen rood, maar deed hij de situatie af met een gele kaart. Vanaf elf meter faalde ZCFC’er Willems niet: 2-2. Na de gelijkmaker namen beide ploegen weinig risico’s meer, maar kreeg Blauw Wit nog wel een megakans op de overwinning. Het was echter de ZCFC-sluitpost die zijn foutje uit de eerste helft herstelde en een punt redde voor zijn ploeg.

Door: Hugo Heinen