Blijvende bezwaren tegen nieuwbouw De Werf in Zaandijk

Bewoners van de Lagedijk en de Koperslagerstraat in Zaandijk voelen zich niet serieus genomen door de gemeente. De bezwaren tegen de nieuwbouw van basisschool De Werf, die volgens hen te hoog is en te dicht bij hun huizen komt, worden zonder goede argumenten terzijde geschoven.

Eén van omwonenden, Emma de Bruine, stelt nadrukkelijk dat de bezwaarmakers niet tegen nieuwbouw zijn, maar wel tegen de nieuwbouw op deze specifieke plek. In hun ogen zou de school prima een stukje verder op het terrein kunnen komen en een halve slag gedraaid kunnen worden, daardoor zouden vrijwel alle problemen uit de wereld zijn.

Er zou op essentiële kernpunten onjuiste informatie gegeven zijn, zo schrijft De Bruine in een brief aan de raad, er circuleren er bijvoorbeeld verschillende tekeningen van de nieuwe school.

Aanvankelijk zou er al in het 4e kwartaal van 2014 begonnen moeten zijn met de bouw.

De algemene klacht is dat de gemeente op geen enkel punt wil toegeven of rekening wil houden met de wensen van de bewoners. Hieronder het plan. De omwonenden willen dat de school opschuift naar het noord-westen (rechts onder op de tekening – klik voor vergroting).

 

Nieuwbouw_de_werf

 

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • welsh

    Tja, begrijp het probleem van de bewoners, scheelt o.a. een hoop licht in huis…
    en wat is er, voor de gemeente, op tegen om het spul om te draaien……?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *