Bloemenkiosk en Smullers verhuizen in mei

bloemenkiosk station zaandam april 2019 orkaan

Volgens de gemeente Zaanstad is “rond mei 2019 de nieuwe openbare looproute tussen richting het centrum open voor het publiek.” Volgens ondernemers zou 17 mei D-Day zijn voor de verhuizing.

Aan de winkels wordt nu nog hard gewerkt. De twee bedrijven die nu in de hal zitten: de Bloemenkiosk en Smullers gaan in ieder geval naar een nieuwe plek.

Op de MAAK.Spooroverbouwing staat dat de hele overbouwing, inclusief de fietsenstalling en de vernieuwing van het station in november van dit jaar klaar is.

De looproute gaat via het Stadhuisplein over een betonnen plaat (het ? op het plaatje) – die daar gelegd is bij gebrek aan een cultuurcluster – naar de ‘toekomstige spooroverbouwing’.

Zaanstad heeft toegezegd ook een nieuwe (tijdelijke) voetgangerstrap te realiseren. Aanvakelijk was er alleen sprake van weghalen, maar de stroom forenzen en werknemers (van o.a. Albert Heijn) zorgt voor een permanent gevaarlijke situatie op het fietspad en de vrije busbaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>