In de nacht van dinsdag op woensdag – 8 mei – is er ingebroken in een BMW 330E aan de Marktstraat in Wormerveer. Het lijkt om een professionele inbraak te gaan.

Aan de buitenzijde van de BMW is geen schade te zien. Toch is het de dader(s) gelukt om rond 03.30 uur de auto te openen. Het stuur en een multimediasysteem zijn uit de auto gestript. Uit de kofferbak is gereedschap meegenomen. De schade loopt in de duizenden euro’s.

Op camerabeelden uit de omgeving is te zien dat er drie personen komen aanlopen. Twee daarvan staan op de uitkijk en één maakt vermoedelijk de auto open. De eigenaar van de BMW heeft aangifte gedaan bij de politie.

De afgelopen tijd zijn er in Zaanstad veel sturen gestolen en is er volgens de politie vermoedelijk sprake van mobiel banditisme. Daarmee worden internationaal rondtrekkende criminele bendes bedoeld. Criminelen in deze bendes zijn vaak maar korte tijd in Nederland en plegen allerlei misdrijven zoals winkeldiefstal, woninginbraak en zakkenrollerij.

De politie adviseert om altijd aangifte te doen als er is ingebroken in je auto. Ook als je getuige bent geweest van een auto-inbraak kun je altijd contact opnemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900 – 8844 of door een tipformulier in te vullen.

Bijdrage door Michel Schermer