In de nacht van woensdag op donderdag – 25 januari – is omstreeks 03.30 uur een BMW in vlammen opgegaan aan Redersstaart in de Rosmolenbuurt in Zaandam. Het was de 30e autobrand in het deel van Zaandam ten oosten van de Zaan sinds juli 2022.

Voorafgaand aan de brand hebben enkele omwonenden een harde knal gehoord. De hulpdiensten werden gealarmeerd en waren snel in de Redersstraat. Bij de autobrand was veel rookontwikkeling. De brandweer had de brand snel geblust, maar evengoed is de auto volledig verwoest.

Na het blussen heeft de politie een dop van vermoedelijk een fles wasbenzine of iets soortgelijks veiliggesteld. Vanwege de vondst van de dop en de geur die rondom de auto hing is er een vermoeden van brandstichting. De BMW is door de politie afgezet met lint. In de loop van de dag zal forensische opsporing verder onderzoek doen.

Vorig jaar, op 12 april 2023, ging er in dezelfde straat ook al een auto in vlammen op. Onder het kaartje waarop de 30 autobranden in Zaandam-Zuid (deel ten oosten van de Zaan).

Bijdrage door Michel Schermer